Militær-officer kronet som Miss USA

26-årige Deshauna Barber vandt i nat den eftertragtede titel

Se øjeblikket hvor Deshauna Barber bliver kåret som Miss USA. (Video: AP)

Normalt gør hun sig i spraglet grønt army-tøj, men i nat var Deshauna Barber iført en smuk glimtende guldkjole, da hun vandt årets Miss USA-titel.

Amerikas nykronede kønneste kvinde arbejder til daglig som it-analytiker for handelsministeriet og som officer i militæret. 26-årige Barber var kun 17 år, da hun blev en del af den amerikanske hær, og sådan noget kan de lide i USA.

I den legendariske skønhedskonkurrence, der er blevet afholdt siden 1952, er det ikke kun det ydre skønhed, der tæller. De smukke misser skal også svare på spørgsmål under den tv-transmitterede konkurrence.

Deshauna Barber blev ikke overraskende spurgt til sin militære karriere. Ifølge Washington Post fik hun blandt andet spørgsmål om, hvad hun synes om, at kvinder i den amerikanske hær skal kunne deltage i alle kamphandlinger. Efter Pentagon har åbnet for den mulighed, har kritikere stillet spørgsmål ved, om militæret stadig vil kunne udføre opgaver på højeste niveau.

- Som kvinde i den amerikanske hær synes jeg, at det er en fantastisk beslutning af vores myndigheder, at kvinder bliver en del af hver eneste gren af militæret. Vi er lige så seje som mænd, sagde hun og blev tiljublet fra tilskuerne i salen for det svar.

Tårerne fik frit løb, da ellers hårdkogte Barber vandt og kunne lade sig krone. (Foto: AP)
Tårerne fik frit løb, da ellers hårdkogte Barber vandt og kunne lade sig krone. (Foto: AP)
 

Deshauna Barber stillede op for District of Columbia og snuppede sejren foran Georgias Emanii David og Hawaiis Chelsea Hardin.

Barber skal nu repræsentere USA ved Miss Universe-konkurrencen.

Deshauna Barber er 26 år. (Foto: AP)
Deshauna Barber er 26 år. (Foto: AP)
 

17 kommentarer
Vis kommentarer