Muslimer vil passe på Beyoncé

Nation of Islam giver en udstrakt hånd til Beyoncé, der er ramt af en politiboykot

Beyoncé spillede i Half Time-showet til Super Bowl, hvor hun var lige ved at falde (Video: KameraOne)
Følg Internationale kendte

Betjente vil boykotte Beyoncé

Den religiøse gruppe Nation of Islam har tilbudt superstjernen Beyoncé at hjælpe med sikkerheden til hendes kommende turné.

Det sker i forbindelse med, at flere politiforeninger har truet med at boykotte.

Beyoncé har nemlig lagt sig ud med en stor del af de amerikanske betjente efter hendes Super Bowl-optræden, hvor backup-danserne var klædt ud som medlemmer af den militante, afroamerikanske gruppe Black Panthers, der har begået drab på politibetjente.

Opfordrer til vold
Musikvideoen til singlen 'Formation' refererer også til politibrutalitet mod sorte, og det har fået betjentene til at beskylde hende for at opfordre til vold mod ordensmagten.

Men nu kommer den religiøse gruppe altså 'Crazy in Love'-stjernen til undsætning.

- Så I vil strejke? Så I vil ikke yde politibeskyttelse? Det vil vi, F.O.I (Fruit of Islam, red.) til gengæld, udtaler gruppens leder, Louis Farrakhan med henvisning til gruppens sikkerhedsagentur ifølge Billboard.

I en tale fremhæver han også rapperen Kendrick Lamar for at have gjort det muligt for rappere, 'at sige tingene, som de er' og for at have startet en kulturel revolution.

Rig berømthed
Det ville ikke være første gang, at gruppen har sørget for sikkerheden til koncertarrangementer. Sidste sommer varetog de sikkerheden for Jay-Z og Jay Electronica ved en hiphop-festival i Brooklyn.

De amerikanske politiforbund har dog understreget, at de vil yde assistance, hvis Beyoncés sikkerhed er truet, og at boykotten derfor kun går ud på, at deres medlemmer ikke vil arbejde som vagter ved Beyoncés koncerter i deres fritid.

- Hvorfor ville en gruppe hårdtarbejdende mænd og kvinder støtte en rig berømthed, der åbenlyst glorificerer mordere. Hvorfor ville nogen gøre det?, har direktøren for organisationen National Association of Police Organizations udtalt ifølge CNN.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby