Når jeg siger jeg er model: Så skriger folk af grin

Tess Hollyday bruger størrelse 52 i tøj og arbejder som professionel model - hun har meget svært ved at finde tøj, som hun kan passe

32-årige Tess Holliday arbejder som professionel model. Hun bruger størrelse 52 i tøj. (Foto: All Over Press)
32-årige Tess Holliday arbejder som professionel model. Hun bruger størrelse 52 i tøj. (Foto: All Over Press)

Som en slags modreaktion til de ekstremt slanke modeller i mode-verden har den 32-årige Tess Holliday fra USA skabt sig et navn som en uhyre populær plus-size-model i USA. Og der ingen tvivl om, at Tess Holliday har en usædvanlig stor målgruppe af fans i hele verden.  I følge en undersøgelse, der i 2014 blev udgivet i det medicinske tidsskrift The Lancet, er der nemlig mere end 671 millioner mennesker i verden, der kan betegnes som svært overvægtige. Og i USA, der ligger nr. 1 på fedme-listen, er tallet svimlende 78 millioner svært overvægtige.

Selv om Tess Holliday har mere end 1,5 millioner følgere på instagram, møder hun ganske ofte også folk, der ikke aner, hvem hun er.

- Folk griner mig lige op i ansigtet, når jeg siger, at jeg er model. Og så spørger de: Nå, hvad er du så model for?, forklarer Tess til den britiske avis The Independent omkring den mobning, hun kan blive udsat for på grund af sin overvægt.

Tess Holiday bor i Los Angeles og er gift med den australske forretningsmand Nic Holliday. Parret har sammen to børn. Men på trods af sin travle rolle som mor, er Tess en aktiv model på diverse catwalks for plus-size-modeller rundt omkring i verden. Hun er en stemme, der bliver lyttet til i modeverdenen og er kendt for at tale om plus-size.mode og feminisme. For Tess er det uhyre vigtigt, at man skaber en modebranche, hvor der også er plads til store kroppe.

- Der burde være mange flere plus-size-modelller på de store modeopvisninger, siger Tess, der mener, at det også er et stort problem, at mange tøj-firmaer ikke laver tøj i de store størrelser. Tess bruger f.eks selv størrelse 52 i tøj. Og hun har ofte svært ved at finde tøj, der er stort nok til, at hun kan passe det.

Tess fortæller også, at hun ofte får kritik for at fremme  og promovere en usund kropsform. Hun ser dog selv kritikken som et udtryk for had mod overvægtige personer.

- Det er jo ikke sådan, at jeg går rundt og rekrutterer folk til en slags sekt, hvor jeg opfordrer alle mennesker til at æde sig store og tykke, siger Tess, der selv mener, at hun blot kæmper en nødvendigt kamp for, at der også skal være forståelse for de lidt større mennesker i modebranchen og tøj-industrien.

Tess mener, at der skal gives mere plads til store kvinder i modeverdenen og mode-industrien. (Foto: All Over Press)
Tess mener, at der skal gives mere plads til store kvinder i modeverdenen og mode-industrien. (Foto: All Over Press)
 

 

Her ses ægteparret Tess og Nic Holliday. De har to børn sammen. (Foto: All Over Press)
Her ses ægteparret Tess og Nic Holliday. De har to børn sammen. (Foto: All Over Press)
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 af 3 Tess mener, at der skal gives mere plads til store kvinder i modeverdenen og mode-industrien. (Foto: All Over Press)
2 af 3 Her ses ægteparret Tess og Nic Holliday. De har to børn sammen. (Foto: All Over Press)
3 af 3 32-årige Tess Holliday arbejder som professionel model. Hun bruger størrelse 52 i tøj. (Foto: All Over Press)
87 kommentarer
Vis kommentarer