Ny Hjejle på vej i dansk film

25-årige Anton Hjejle, der er i familie med Iben Hjejle,  fik sit livs eventyr i rollen som den unge Christian i DR-serien ’Liberty’

 

Følg Internationale kendte

BERLIN(Ekstra Bladet): Den næsten totalt ukendte skuespiller Anton Hjejle skal spille en af de store bærende roller i DR-serien ’Liberty’, hvor han skal spille sønnen Christian til et ægtepar, der er udstationeret for en hjælpeorganisation i Tanzania. For ca. et år siden gik han til casting på DR-serien, mens han stadig gik på 3 år på Statens Teaterskole, og han fik til til sin store glæde rollen.

Og man kan sagtens sige, at dansk film og tv har fået en ny Hjejle. Anthon Hjejle bekræfter nemlig overfor Ekstra Bladet, at han er i familie med den berømte danske skuespillerinde Iben Hjejle:

- Iben er min fars kusine.

Anton Hjejle er i øvrigt begejstret for, at DR-serien er udtaget til visning ved filmfestivalen i Berlin.

- Det er fuldstændig vanvittigt og kæmpe stort. Jeg er så taknemmelig over at have fået lov til at spille denne hovedrolle i en DR-tv-serie. Men jeg føler mig nu også lidt lille i alt det her, siger den 25-årige Anton til Ekstra Bladet om sin rolle i tv-serien Liberty, der kan ses på DR1 på søndag kl. 20.00.

TV-serien blev indspillet i området omkring Johannesburg i Syd Afrika. Og for Anton har det også været uhyre spændende både professionelt og personligt, fordi det er første gang, at han besøger det afrikanske kontinent. I flere af scenerne, hvor han besøger diskoteker i en afrikansk by, er han stort set den eneste hvide i billedet.

Anton Hjejle under galla-visningen af DR-serien Liberty i Berlin. Her sammen med den danske skuespiller Carsten Bjørnlund og den svenske skuespiller Magnus Krepper. (Foto: Ekstra Bladet)
Anton Hjejle under galla-visningen af DR-serien Liberty i Berlin. Her sammen med den danske skuespiller Carsten Bjørnlund og den svenske skuespiller Magnus Krepper. (Foto: Ekstra Bladet)
 

Fester igennem i Afrika
- Christian er den her hvide unge europæiske mand, der tror og drømmer om, at han kan blive afrikaner. Han har dog lige nogle problemer. Han ligner nemlig på ingen måde nogen af de afrikanske venner, han får. Men det registrerer han ikke. Hans afrikanske ven Marcus ser han bare som en ung mand, som han kan have det mega fedt med, og som han kan feste, drikke og danse med. Og så vil Christian jo gerne score nogle piger.

- Charlie Camuri, der spiller Marcus, er en utrolig god skuespiller. Vi svingede godt sammen og blev også venner privat. Han var i København for en måned siden, hvor jeg tog ham rundt til de vigtigste turist-attraktioner i byen. Og vi besøgte faktisk hele to gange en pølsevogn, fordi Charlie blev vildt forelsket i de danske hotdogs.

Din karakter Christian er en enspændertype med drømme om at blive forfatter.  Kan du genkende noget af dig selv i Christian?

-Ja, det her med drømmene, og at Christian har en trang til at ville ud over stepperne. Han vil udforske livet, fordi han er ved at blive voksen. Så kan han begynde at køre på motorcykel og forsøge at score Samantha, selv om det bliver en kort fornøjelse. Christian har en trang til at fortælle historier. Og det er nok også derfor, at jeg er blevet skuespiller.

Store danske skuespillere
Hvordan har det været for dig at spille overfor de store danske skuespillere Connie Nielsen, Sofie Gråbøl og Connie Nielsen?

- Bjørnlund tog mig virkelig under sine vinger og gav mig masser af gode råd med på vejen. Og Sofie har også været meget inspirerende at arbejde sammen med.

- Det var vildt at spille overfor Connie. Hun er i stand til at skabe en aura omkring sig og sin karakter, så man næsten kan mærke hende, selv om hun befinder sig i et andet rum. Hun har en utrolig energi, der måske er medvirkende til, at hun er blevet så stor, som hun er. I min første scene med Connie var jeg utrolig nervøs, men jeg tror samtidigt, at det var godt for scenen.

DR-serien Liberty kan ses på DR1 på søndag kl. 20.00.

Liberty på den røde løber i Berlin. Fra venstre: Asger Leth, Connie Nielsen, Carsten Bjørnlund, Charlie Kamuri og Anton Hjejle. (Foto: Ekstra Bladet)
Liberty på den røde løber i Berlin. Fra venstre: Asger Leth, Connie Nielsen, Carsten Bjørnlund, Charlie Kamuri og Anton Hjejle. (Foto: Ekstra Bladet)
 

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.