Obama hyldede Ray Charles

Den traditionsrige 'kunstner-aften' i Det hvide Hus blev holdt til ære for Obamas favorit

Se Obama give den gas her (Video: PBS)
Følg Internationale kendte

Den amerikanske præsident Barack Obama førte an i en 'syng med hyldest' til Ray Charles, da Obamas sidste

Andra Day and Anthony Hamilton optrådte også ved Ray Charles-hyldesten under 'In Performance at the White House'. Foto. AP
Andra Day and Anthony Hamilton optrådte også ved Ray Charles-hyldesten under 'In Performance at the White House'. Foto. AP
 

'In Performance at The White House' blev afholdt onsdag aften.

Præsidenten og fru Michelle var værter i Det hvide Hus og valgte at ære deres fælles favoritmusiker, Ray Charles ved arrangementet, skriver bureauerne.

Den berømte sorte musiker døde i 2004 i en alder af 73 år af en akut leversygdom. 'Hit The Road Jack'-hit-mageren levede som blind siden syv års alderen.

I sin tale ved arrangementet, som er det sidste af sin slags i hans præsident-tid, sagde Obama:

- Igennem de seneste syv år har Michelle og jeg sat aftner af som denne for at fejre den musik, der har været med til at markere Amerika. Jeg vil ikke synge alene her, men da denne aften er vores sidste af denne slags, finder vi det passende, at vi hylder en af vores absolutte favoritter.

Og senere tilføjede præsidenten:

- Uanset hvilken genre han spillede, havde han uden diskussion sin helt egen lyd - han havde sit virtuose pianospil, som matchede hans helt enestående stemme. Selv som helt ung mand havde han en overvældende rå honning-tone, som besad han en meget ældre sjæl.

- Man behøver ikke at lede længe for at finde Rays arv, for Ray Charles ejede den sjældne evne, at han kunne komprimere selv vores største følelser i en enkelt vending. Han kunne ikke se os, men vi kunne til gengæld ikke få vore øjne væk fra ham.

Blandt aftenens optrædender var Usher, som gav et nummer, der nærmest er et signatur-nummer for Ray Charles: 'Georgia On My Mind'. Herudover var  blandt andre The Band Perry og Demi Lovato også med i hyldesten af Charles..

'In Performance at The White House'-showet - som har været en tradition i 38 år - bliver sendt på tv via PBS fredag aften.

Selv #metoo-entusiastiske kvinder må medgive

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.