Obama: Jeg trækker ikke Cosbys medalje tilbage

Skuespilleren Bill Cosbys omstridte sexsag er nu nået til højeste instans - nemlig USAs præsident Barack Obama

Sagen mod den berømte skuespiller Bill Cosby tager til i omfang. Nu er den noget helt til præsidentniveau.

Cosby fik i 2002 overrakt den amerikanske medalje Presidential Medal of Freedom - og selvom Obama afviser, at medaljen skal trækkes tilbage, tager han afstand til voldtægtsanklagerne.

- Jeg synes, at dette land og ethvert civiliseret land bør have nultolerance over for voldtægt, siger han.

Bill Cosby er anklaget for at have bedøvet og voldtaget over 40 kvinder, herunder flere skuespillere og modeller, i årene 1965 til 2008. Han nægter sig skyldig.

Onsdag trak den amerikanske skuespillerinde og komiker Whoopi Goldberg sin støtte til Cosby tilbage. Hun har ellers flere gange udtalt offentligt, at hun stod bag stjernen fra 'The Cosby Show', men det er nu fortid.

- Jeg bliver nødt til at sige, at al den information, der er kommet ud, peger mod, at han er skyldig, sagde Goldberg i et interview med ABC.

Whoopi Goldberg greb endvidere chancen i interviewet til at opfordre kvinder, der oplever overgreb, til at melde det hurtigst muligt.

- Jeg mener, at vi skal sige til kvinder, at hvis der sker noget, så må de ikke vente, for det kan gøre det sværere at bevise. Hvis du vil have en idiot væk fra gaden, bliver du nødt til at stå frem, og hvis du gør det, kan han blive fængslet, sagde 59-årige Goldberg.

Her kan du se en tidligere bortcensureret interviewbid med Bill Cosby omhandlende anklagerne om seksuelle overgreb.

Super-modellen Janice Dickinson er en af de kvinder, der har anklaget Bill Cosby for seksuelle overgreb. Her kan du høre hende fortælle om sine oplevelser.

17 kommentarer
Vis kommentarer