Olde-detektiv på turné i USA

Angela Lansbury spiller som 89-årig et medium i stor forestilling

Angela Lansbury er ikke en skuespiller, der er ved at gå på pension. Foto: AP
Angela Lansbury er ikke en skuespiller, der er ved at gå på pension. Foto: AP

Igennem flere omgange har tv-krimi-serien 'Hun så et mord' hærget de danske tv-skærme, og amatør-detektiven Jessica Fletcher vil være et kendt ansigt, for de mange, der har hang til den slags gamle krimier.

Men Angela Lansbury, som hun hedder i virkeligheden, er ikke en skuespiller, der holder af at gå på pension. Den nu 89-årige stjerne turnerer nu USA tyndt med en teaterforestilling, hvor hun spiller et medium.

Angela Lansbury synes, at det er sjovt at spille medium i 'Blithe Spirit'. Foto: AP
Angela Lansbury synes, at det er sjovt at spille medium i 'Blithe Spirit'. Foto: AP
 

 

Meryl Streep sætter ny Golden Globe-rekord. (Foto: AP) Film Streep slår Golden Globe-rekord

Der er tale om en komedie med titlen 'Blithe Spirit', som frem til januar spilles i Los Angeles. Herefter rejser ensemblet videre til San Francisco, Toronto og slutter i Washington D.C. i løbet af det nye år.

Det anses selv i Guds eget land for at være rimelig godt gået af en oldemor.

TV Verdens bedste Rejsehold

Selv om danskerne bedst kender hende som Jessica Fletcher, har fruen i et nyligt interview med Associates Press ifølge VG fortalt, at rollen som detektiv i tv-serien har været den mindst krævende i hele hendes karriere.

- Hun var en sjov og stærk kvinde at spille, men rollen krævede ingen særlige færdigheder fra mig side, siger hun i interviewet.

Angelina i 2012 ved præmieren på sin egen film 'In the Land of Blood and Honey' i Sarajevo, Bosnien. (Foto: AP) Intl. kendte Jolie får endnu en Oscar

Lansbury debutede som19-årig i George Cukors 'Gaslight' . Det var i 1944 - hun blev i øvrigt Oscar-nomineret for denne birolle. Siden da har hun spillet med i henved 100 film og tv-serier - og er siden blevet nomineret til yderligere to Oscar-priser - dog uden at vinde. Men i år fik hun en Æres-Oscar for lang og tro tjeneste i branchen.

Rollen hun spiller nu, som mediet Madame Arcati, der ved et uheld fremmaner et spøgelse i form af en forfatters afdøde kone, har Angela Lansbury spillet tre gange tidligere.

– Det er en rolle, jeg virkelig kan lide. Skuespil handler om fantasi. Hvis man ikke har fantasi, kan man ikke spille forskellige roller. Jeg har altid villet have roller, som tilsyneladende ikke lignede noget, jeg har spillet tidligere, siger hun i interviewet.

0 kommentarer
Vis kommentarer