Oscar-håb: Sådan fik jeg succes

'Breaking Bad'-stjernen Bryan Cranston voksede op uden stjernedrømme, indtil skaberen af hitserien spottede hans enestående talent

Bryan Cranston er blevet et kendt ansigt verden over. (Foto: AP)
Bryan Cranston er blevet et kendt ansigt verden over. (Foto: AP)

Med en opvækst i den søvnige forstad Canoga Park, var der langt til Hollywoods glitter og glamour for Bryan Cranston.

Selv om den i dag 59-årige skuespiller boede tæt på filmbyen, turde han ikke forfølge sine stjernedrømme.

- Jeg voksede ikke op med forestillingen om, at jeg kunne opnå alt. Min far var skuespiller og levede af småjob her og der, men hans jagt på berømmelse gik ud over hans ego, fortæller den åbenhjertige skuespiller i et interview med ABC News.

I det skjulte ville Cranston gerne gå i farens fodspor, men da han endelig forfulgte drømmen, endte debuten som skuespiller pinligt.

- Jeg husker, at min replik var: 'Præsident Lincoln skriver talen færdig, når han kommer tilbage fra Det Hvide Hus (The White House, red.)', men i stedet sagde jeg: 'Når han kommer tilbage fra White Front'. Alle begyndte pludselig at grine, fordi det var navnet på en lokal købmandsbutik. Det var en enorm fiasko, siger stjernen til ABC News.

60 småroller
Trods nederlaget begyndte Cranston så småt at få en masse småjob ligesom sin far, men efter over 60 småroller, fik han endelig hul igennem som faren i tv-serien 'Malcolm i midten' og senere sit helt store gennembrud i hitserien 'Breaking Bad', da skaberen Vince Gillian spottede hans talent.

- Vince er min helt. Da producerne rystede på hovedet over, at han ville have mig, der spillede den fjollede far i 'Malcolm i midten', til at spille Walter White i 'Breaking Bad', stod han fast.

Cranston fik kultrollen, som senere indbragte ham Emmy- og Golden Globe-statuetter, og i dag er han nomineret til karrierens første Oscar for det biografiske drama 'Trumbo'.

Walter White er grunden til, at Cranston kunne blive Dalton Trumbo, lyder det kortfattet fra Cranston, der i filmen portrætterer manuskriptforfatteren Dalton Trumbo, der måtte skrive under pseudonymer efter sit kommunistvirke.

Om Cranston vinder en Oscar, finder vi ud af søndag den 28. februar, hvor årets prisuddeling finder sted, mens 'Trumbo' stadig kan ses i de danske biografer, hvis man er hurtig.