Penélope Cruz taber sag mod Ekstra Bladet

Den spanske verdensstjerne tabte ankesagen mod Poul Madsen og Ekstra Bladet i Østre Landsret

Penelope Cruz taber sag om bare bryster til Ekstra Bladet og skal nu betale 25.000 kroner i sagsomkostninger til chefredaktør Poul Madsen. Her fotograferet på den røde løber ved Academy Awards. (Video: Splash)
Følg Internationale kendte

Det var ikke strafbart, da Ekstra Bladet viste billeder af den spanske filmstjerne og måske en af verdens smukkeste kvinder, Penélope Cruz, topløs.

Det har Østre Landsret mandag formiddag stadfæstet i en ankesag.

I september 2013 bragte Ekstra Bladet billeder af Penélope Cruz på stranden uden bikinitop, og det følte den spanske skuespiller sig så krænket over, at hun lagde sag an mod Ekstra Bladets ansvarshavende chefredaktør, Poul Madsen, personligt.

Hun krævede en erstatning på 175.000 kroner på grund af billederne i artiklen 'Se Penelope Cruz bade topløs', men tabte i sommer sagen i byretten og nu også i landsretten.

Juhu: Vi må gerne vise Hollywood-stjernes bryster

Dommen glæder Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

- Jeg er glad for, at vi vandt. Dommen viser, at man ikke bare kan komme som kendt, udenlandsk celebrity og kræve erstatning her i landet. Det ville være et brud på dansk frisind og tradition for medieansvar, siger han.

Ekstra Bladets advokat, Carlo Siebert, er ikke overrasket over sagens udfald.

- Det drejer sig om et enkelt topløst strandbillede, som i givet fald kunne have været krænkende, men der ligger mange andre topløse billeder rundt omkring af hende, blandt andet også hvor hun bader topløs, så spørgsmålet er, hvorvidt hun blevet krænket, siger Ekstra Bladets advokat Carlo Siebert, der understreger, at det ikke betyder, at medierne bare kan vise alle frem topløse.

For eksempel fik Andrea Elizabeth Rudolph i 2008 75.000 kroner af Se og Hør, der havde bragte topløse billeder af hende, da hun højgravid badede i vandet ved en dansk strand.

Spansk stjernepar fordømmer Israel-konflikt

Allerede da Penelope Cruz anlagde sagen, valgte Poul Madsen at fjerne billederne fra hjemmesiden. Men det var af helt praktiske årsager.

- Min holdning til den slags er, at vi ikke gider alle mulige unødvendige sager med internationale stjerner, der har en anden holdning til sådanne ting. Men det var ikke fordi, at vi mente, at vi havde gjort noget forkert, fortalte Poul Madsen i dengang.

Da Penélope Cruz tabte første omgang af sagen i Københavns Byret vurderede dommeren dengang, at krænkelsen ikke var så stor, at den ville give Penelope Cruz ret til erstatning.

Det samme resultat kom Østre Landsret frem til i dag.

Penélope Cruz skal betale 25.000 kroner i sagsomkostninger til Poul Madsen.

Topløs Miley gi'r den gas i bølgerne

Penelope Cruz lagde sag an mod Ekstra Bladet på grund af en serie billeder fra en strand, hvor hun badede topløs. (Foto: Polfoto)
Penelope Cruz lagde sag an mod Ekstra Bladet på grund af en serie billeder fra en strand, hvor hun badede topløs. (Foto: Polfoto)
 

Seneste nyt

Benny bekræfter vores bange anelser om regeringen

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.