Annonce:
Annonce:

Popgruppe lægger sig fladt ned efter chokoptræden

Den thailandske musikgruppe BNK48 har vakt harme, efter et af medlemmerne optrådte iført en T-shirt med et hagekors

Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

To dage før den internationale Holocaust-dag løb af stablen 27. januar, gjorde den populære thailandske musikgruppe BNK48 sig uheldigt bemærket.

Årsagen er, at en af gruppens medlemmer blev afbilledet i en T-shirt med et stort svastika på under en forberedelse før en tv-koncert.

Det skriver flere medier, inklusiv The Independent og Dagbladet.

En af dem, der fik kaffen galt i halsen, er den israelske diplomat Smadar Shapira, der på vegne af Israels ambassade i Thailand udtrykte forargelse og forbløffelse over T-shirten på Twitter.

'At bandets frontfigur viser nazisymboler, sårer følelserne på millioner verden over, hvis slægtninge blev myrdet af nazisterne'.

Annonce:

Efter kritikken er haglet ned over BNK48, har sangeren, der bar t-shirten, Pichayapa 'Namsai' Natha, lagt sig fladt ned. Natten til søndag leverede hun en tårevædet undskyldning fra scenen under en koncert, skriver det norske medie Dagbladet.

Ifølge South China Morning Post har sangeren også været ude og beklage på sin Facebook-side:

'Tilgiv mig og giv mig råd, så jeg kan blive voksen og ikke begå sådanne fejl i fremtiden. Jeg kan ikke fikse denne fejl, men jeg kan love, at det aldrig sker igen', skriver hun ifølge den engelsksprogede Hongkong-avis, som også skriver, at hagekors og nazi-effekter er relativt almindelige rundt om i Thailand.

Mangel på viden
Det er langt fra første gang, at brugen af hagekors-symbolet vækker opsigt i Thailand. I 2011 måtte en katolsk skole beklage, efter de havde klædt eleverne i nazi-uniformer i forbindelse med en skoleparade.

To år efter var det Thailands prestigefyldte universitet Chulalongkorn, der fik ørerne i maskinen, da studenter hang et billede op af Adolf Hitler sammen med Superman og andre superhelte i forbindelse med fejringen af en afgangsklasse.

Annonce:

Årsagen til balladen skyldes ifølge direktøren ved Hongkong Holocaust and Tolerance Center, Simon K. Li, en kombination af uvidenhed og fordomme.

- Fra tid til anden spørger vi os selv: er det ren uvidenhed? Kulturel ufølsomhed? Renspækket antisemitisme? Nogen gange kan det være alle tre, siger han til The New York Times.

Søndag eftermiddag mødtes sangeren og manageren fra BNK48 med Israels ambassadør i Thailand, Meir Shlomo for at give en officiel undskyldning. Ifølge The New York Times diskuterede de 'vigtigheden af historien generelt og bevidsthed om holocaust og antisemitisme'.

Mødet endte med, at gruppen gik med til at deltage i en kampagne for at øge kendskabet til Holocaust i Thailand, skriver Smadar Shapira på Twitter.

Ifølge Shapira var det bandets eget forslag at bidrage med viden om holocaust for at vise deres engagement i sagen.

Tekst og symboler på runesten afkodet

60 i kø til gratis hagekors tatovering

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

DAGENS EB+

Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: