Priscilla til Ekstra Bladet: Jeg er ikke sangeren i familien

Elvis eks-kone gør klar til at besøge Herning med et show, der hylder The King med opbakning fra et symfoniorkester

Her kan du se Priscilla Presley svare på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvordan Elvis var som mennesker

Priscilla og mig. Privatfoto
Priscilla og mig. Privatfoto
 

BIRMINGHAM (Ekstra Bladet): I hele sin karriere som ’the king of rock’n roll’ optrådte Elvis Presley aldrig i Europa.

Han ville gerne have turneret i denne del af verden, lod han flere gange Colonel Tom Parker vide, men hans manager så kun problemer ved det - bl.a., at han selv oprindeligt var illegal indvandrer fra Holland, og derfor var bange ikke at blive lukket ind i USA igen - så det blev aldrig til noget.

Elvis Presley - stormesteren fra Mississippi sang som en drøm i Nevadas ørken. (Foto: Sony) INTL. Album-anm. Elvis er Kongen: Sådan er det bare

Men nu gør Elvis eks-kone, Priscilla Presley, det istedet for med et show, der hylder ikonet på en måde, som han - ifølge Priscilla - selv ville have elsket.

(Artiklen fortsætter under billedet og videoen)

Her fortæller Priscilla Presley om den europæiske turne

- Elvis havde altid en drøm om at optræde med et et fuldt orkester, og det er nøjagtigt det, vi gør, siger Priscilla Presley til Ekstra Bladet.

Vi møder hende i Birmingham før aftenens koncert i den store Genting Arena, der om aftenen var fyldt til sidste plads med publikum, der rockede og jublede over at se og høre The King in storform på en storskærm og backet op på scenen af det 70 mand store Royal Philharmonic Orchestra.

Elvis Costello og Graceland Randers' bagmand Henrik Knudsen.  (Foto: Graceland Randers) DK MusikNYT Elvis besøger Graceland Randers

Overvejer Priscilla Presley at besøge Graceland i Randers? Hør hendes svar her

Priscilla på scenen i Birmingham. Foto: Beatbox
Priscilla på scenen i Birmingham. Foto: Beatbox
 

Hun går også ned blandt publikum og ryster hånd med fans og får taget selfies. Foto: Beatbox
Hun går også ned blandt publikum og ryster hånd med fans og får taget selfies. Foto: Beatbox

Sådan får manhende også at se i Herning til maj. Foto: Beatbox
Sådan får manhende også at se i Herning til maj. Foto: Beatbox
 

Deltager selv i showet
Koncerten var led i en mindre turne på de britiske øer, der sluttede i Manchester den 24. november.

Men til foråret vender showet tilbage til Europa, hvor Herning står på programmet den 13. maj.

- Forhåbentlig vil danskerne værdsætte showet. De får i hvert fald en stor oplevelse, siger Priscilla.

Fakta om Elvis i hæren:

- Først da Elvis fyldte 21 år i januar 1956, blev han tilgængelig for indkaldelse til militærtjeneste. Året efter 4. januar 1957 mødte han op til session, og fire dage senere blev erklæret egnet.

- I december 1957 fik superstjernen besked om, at han var blev endelig indkaldt, og i marts måned 1958 havde kongen af rock'n'roll så sin første dag i trøjen. Oprindeligt var det meningen, at han skulle have startet i januar, men på grund af forpligtelser over for et film-projekt hos Paramount fik han lov at starte et par måneder senere.

- Efter fire dage i Fort Chaffee i Arkansas blev Elvis Presley overført til Fort Hood i Texas, hvor han blev en del af kampvognsbataljonen i A-kompagniets anden panserdivision. I juni færdiggjorde han sin træning og i september 1958 blev han overført til 3. panserdivision i Tyskland.

- Under sit ophold i Vesttyskland fik Elvis lov til at bo uden for basen, så selv om basen lå i Friedberg, så boede Elvis og hans familie på først på Hilberts Park Hotel i Bad Nauheim, og senere på det mere fashionable Hotel Grunewald.

- Da Elvis Presley forlod hæren 1. marts 1960 havde han opnået en rang af sergent.

Hun er selv en aktiv del af showet. Kommer ind på scenen en tre-fire gange og fortæller små - dog ufarlige - anekdoter om Elvis, om sangene, der optrædes med, viser hjemme-videoer - og så går hun også rundt blandt publikum og giver hånd og får taget selfies.

Priscilla på scenen og på storskærmen sammen med Elvis. Foto: Beatbox
Priscilla på scenen og på storskærmen sammen med Elvis. Foto: Beatbox

Priscilla i pantomine-opførelsen i Manchester i 2014, hvor hun spillede den onde heks og sang Elvis-nummeret 'Trouble'. Foto: All Over
Priscilla i pantomine-opførelsen i Manchester i 2014, hvor hun spillede den onde heks og sang Elvis-nummeret 'Trouble'. Foto: All Over
 

- Men du synger ikke?

- Gudskelov nej! Jeg er ikke sangeren i den her familie.

- Men hvis du skulle synge en Elvis-sang, hvilken skulle det så være?

- Jeg sang 'Trouble' ved det årlige pantomine-show i Manchester i 2014, men der var jeg også den onde heks. Det var sjovt, men jeg forsøgte bestemt ikke at gå ham i bedene.

Elvis lyttede til de klassiske mestre
Sammen med koncerterne er der også udkommet to album med Elvis og de britiske filharmonikere, 'If I Can Dream', der udkom sidst på året i 2015, og 'The Wonder of You', der så dagens lys for et par måneder siden.

- Valgte du sangene?

- Ja, sammen med produceren Don Reedman. Det er sange, jeg ved, Elvis kunne lide, og jeg tror også, at publikum elsker at høre dem.

Samfund Kan du finde kongen af rock'n'roll?

Elvis-sangene med klassisk orkester er udvalgt af Priscilla og produceren Don Reedman. Foto: Graceland Archives
Elvis-sangene med klassisk orkester er udvalgt af Priscilla og produceren Don Reedman. Foto: Graceland Archives
 

- Havde Elvis en stor samling plader med klassisk musik?

- Det havde han. Brahms, Mozart, Beethoven, han elskede også Mario Lanza og tenoren Jan Peerce. Men han hørte naturligvis også country-musik, rhythm & blues, gospel og pop. Han var ret godt uddannet i al slags musik. Det er det, jeg gerne vil vise publikum med koncerterne og de to plader.

- Blev der tit spillet plader på Graceland og i så fald hvilke?

- Mest blues, BB King, Don Robertson og Otis Redding. Sort musik, som han voksede op med. Men også country-musik, Della Reese og Patsy Cline. Det var den slags musik, han kunne lide at høre.

Memphis Mansion i Randers, der måske får besøg af Priscilla, når hun alligevel er i Herinng. Foto: Joachim Ladefoged
Memphis Mansion i Randers, der måske får besøg af Priscilla, når hun alligevel er i Herinng. Foto: Joachim Ladefoged
 

Måske på Graceland i Randers
- Har du været i Danmark før?

- Ja, for omkring 25 år siden. Jeg havde nogle skønne dage i København, hvor jeg var for at lave aftaler om min duft-serie. Det var forår, blomsterne var sprunget ud, og det duftede så skønt. Jeg gik tur ved en flod, øhhh, hvad hed den nu? (mon hun mener Christianshavns Kanal?). Jeg glæder mig til at komme tilbage.

- Men denne gang er det i Herning. Det er rimeliigt tæt på Randers, hvor den danske version af Graceland (Memphis Mansion, hedder den nu - red) ligger. Skal du så besøge den?

- Jeg ved ikke, om jeg får tid til det. Mine dage er fuldt optaget. Jeg skal lave interviews, og der er også nogle mennesker, jeg skal møde. Jeg skal først have et overblik.

- Men det er godt, det er der. For fans, der ikke kan komme til Memphis, er det en interessant mulighed.

- Et godt alternativ?

- Ja, bestemt.

21 kommentarer
Vis kommentarer