Annonce:
Annonce:

Ramt af ny sag: Familie kræver erstatning

Skuespilleren Alec Baldwin sagsøges nu endnu engang for uagtsomt manddrab ved optagelserne til filmen 'Rust'

Alec Baldwin skød sidste år to personer med en rekvisit-pistol på et filmset. Den ene person, Halyna Hutchins, døde af sine kvæstelser, mens den anden overlevede episoden. Nu har politiet udgivet hidtil usete optagelser af Baldwin og flere andre på settet kort tid efter den tragiske hændelse

Her kan du se optagelser af Baldwin og flere andre på settet kort tid efter den tragiske hændelse.
Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

En dom for uagtsom manddrab og fem år i fængsel – det er, er hvad skuespilleren Alec Baldwin i forvejen risikerer, men det er langt fra slut endnu. Udover at have en straffesag hængende over sig, indledes der også endnu et civilt søgsmål.

Efter at have indgået et forlig med den afdøde Halyna Hutchins' efterladte enkemand og søn i oktober 2022, bliver skuespilleren nu sagsøgt af filmfotografens mor, søster og far.

Det skriver Deadline på baggrund af retsdokumenter fra sagen.

Annonce:

- Vi har i dag anlagt en retssag i Los Angeles Superior Court (højesteret på statsligt niveau, red.) imod Alec Baldwin, producenterne af 'Rust', våbeninspektøren Hannah Gutierrez-Reed, assisterende instruktør David Halls og andre tiltalte, der kan have været ansvarlige for Halyna Hutchins' død, lyder det fra advokaten Gloria Allred, som repræsenterer den afdøde Halyna Hutchins' familie.

I det 32-sider lange erstatningskrav beder familien således om en uspecificeret erstatning fra Alec Baldwin, heriblandt for at have påført familien følelsesmæssig sorg, tab af kammeratskab, omsorg m.m., grundet tabet af Halyna Hutchins.

- Der har ikke været noget forsøg på kontakt fra Hr. Baldwin, heller ingen undskyldning, siger Gloria Allred som forklaring på, hvorfor familien nu søger endnu et søgsmål, efter at Hutchins' enkemand og søn indgik et forlig med skuespilleren.

- Alle, der er ansvarlige for hendes tab, skal holdes ansvarlige, siger advokaten, der citerer den afdøde filmfotografs søster.

Overblik over sagen

Oktober 2021

- Den amerikanske megastjerne Alec Baldwin affyrede en rekvisitpistol, der har ramte den 42-årige filmfotograf Halyna Hutchins. Hun blev efter ulykken fløjet på hospitalet, hvor hun afgik ved døden af sine kvæstelser.

- Senere samme måned indrømmede assisterende instruktør Dave Halls over for politiet, at han burde have tjekket, om våbnet var skarpladt, hvilket han ikke havde gjort godt nok.

- Også den 24-årige Gutierrez-Reed, der var våbeninspektør på filmen, blev anset som ansvarlig for drabet, mens hun selv har forsikret om, at hun havde tjekket våbnet grundigt.

November 2021

- Alec Baldwin bliver sagsøgt af en kollega for at undlade at overholde sikkerhedsregler og tillade at pege med skarpladte våben mod andre mennesker.

- Der rejses endnu en gang sag mod Alec Baldwin som følge af skudepisoden. Drejebogskontrollanten på filmen, Mamie Mitchell, fortæller, at Baldwin slet ikke skulle have affyret skud i den scene, og derfor mener hun, at der er tale om et angreb og overlagt vold.

December 2021

- Efter at have forholdt sig forholdsvis stille under efterforskningen af sagen kommer Alec Baldwin med den opsigtsvækkende påstand, at han aldrig skulle have trykket på pistolens aftrækker under filmoptagelserne.

- Senere får skuespilleren beslaglagt sin telefon af politiet, da de som led i efterforskningen skulle gennemgå sms'er, mails, kommunikation på sociale medier, browseraktivitet og anden information, der kan være gemt på telefonen.

Februar 2022

- Den ledende læge på settet, Cherlyn Schaefer, lægger sag an både mod filmens assisterende instruktør, Dave Halls, våbenkonsulenten, Hannah Gutierrez-Reed, og flere andre.

- Senere vælger de nærmeste til afdøde Halyna Hutchins at lægge sag an mod Alec Baldwin for ikke at have tjekket våbnet, inden han brugte det på settet. Dette er tredje gang, skuespilleren sagsøges i sagen.

Oktober 2022

Den dræbtes pårørende indgår forlig med producenterne af 'Rust', herunder Alec Baldwin.

Det betyder, at søgsmålet tages af bordet.

November 2022

Alec Baldwin anlægger selv sag mod fire personer tilknyttet filmen, blandt andet for at få renset sit navn efter skandalen.

- Mere end nogen anden på det filmset er Baldwin fejlagtigt blevet set som gerningsmanden bag tragedien, har Baldwins advokat, Luke Nikas, udtalt ifølge NBC News.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
AFSLØRINGAFSLØRING

Bagholdet

Annonce:
Annonce: