Rapper fyret for homo-kommentarer

Som yngre skrev den kvindelige rapper Iggy Azalea nedsættende ord for homoseksuelle, og det får nu konsekvenser arbejdsmæssigt

Iggy Azalea er nu blevet indhentet af nogle negative udtryk hun brugte om homoseksuelle tidligere i sin karriere.(Foto: AP)
Iggy Azalea er nu blevet indhentet af nogle negative udtryk hun brugte om homoseksuelle tidligere i sin karriere.(Foto: AP)

En homofob, der optræder til en festival for at fremme homoseksuelles rettigheder, er fuldstændig uacceptabelt.

Det mener en gruppe kritikere, der har presset organisationen The Delta Foundation of Pittsburgh til at fyre rapperen Iggy Azalea, der ellers var hyret til at spille på festivalen lørdag.

Organisationen er kommet i problemer, fordi kritikere mener, at rapperen er homofobisk, da hun tidligere har skrevet nedsættende ord for bøsser og lesbiske på de sociale medier. Det skriver CBS News.

- Vi er kede af, at vores hovednavn har forårsaget et større skælv i vores sammenslutning, men vi håber, at der kommer en forandring gennem mere åbenhed, siger organisationen i en pressemeddelelse, mens Pittburghs byrådsformand, Bruce Kraus, tilføjer:

- Situationen med Iggy har været en katalysator for at få en meget dybere og mere meningsfuld dialog, som jeg tror, vi alle ønsker, siger han.

Meget ked af fyringen
Også australskfødte Azalea er meget ked af fyringen og beklager, at hun er blevet droppet af organisationen efter presset.

- Jeg er virkelig skuffet over at skulle dele denne nyhed, men jeg optræder alligevel ikke på Pittsburgh Pride. Jeg tror på lighed, men desværre har jeg brugt et ordvalg, som jeg ikke skulle have gjort, da jeg var yngre, siger den 24-årige rimsmed, der har det borgerlige navn Amethyst Amelia Kelly.

- Det sidste, jeg ønsker, er, at noget så hensynsløst vil blive den måde folk fortolker min personlighed på. Jeg mente intet ondt med ordene og fortryder så inderligt, at jeg nogensinde har brugt disse ord, uddyber Azalea.

Jeg undskylder
- Som voksen vil jeg aldrig nogensinde bruge disse ord igen, da jeg ved, hvor skadelige de kan være i kampen for en sag, jeg virkelig tror på. Jeg undskylder over for alle, jeg har fornærmet og stødt, slutter den Grammy-nominerede rapper.

Selv er Iggy Azalea i et heteroseksuelt forhold med Lakers-basketballstjernen Nick Young, som hun forlovede sig med i starten af juni.

Iggy Azalia er her i gang med en koncert.(Foto: AP)
Iggy Azalia er her i gang med en koncert.(Foto: AP)