Rapper udnævnt til æresdoktor

Kanye West modtog mandag en ærestitel for sin nytænkning og kan nu kalde sig Dr. West

Kanye West og hans stolte kone Kim. Foto: AP
Kanye West og hans stolte kone Kim. Foto: AP
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Grænsen mellem galt og genialt er hårfin for rapperen Kanye West. Til trods for sine til tider iltre udbrud og uregerlige utilregnelighed har den 37-årige rimsmed tidligere læst på universitetet og er blev belønnet med legater for sine talenter.

Rapstjerne svarer på kritik

Derfor modtog Grammy-vinderen mandag en æres-doktorgrad fra School of the Art Institute of Chicago af universitets dekan, Lisa Wainwrigt.

- Kanye tror på, at det ikke handler om musik, men hvad man udtrykker igennem den. Ved at bruge kunsten som afsæt er han blevet en kunst-mogul, lyder noget den fornemme begrundelse.

Som ung studerede Kanye West først kunst og blev senere forflyttet til Chicago State University for at studere engelsk, men valgte at droppe ud for at forfølge rapper-drømmen, og det beundrer dekanen.

Breaking news: Kanye West er blevet ydmyg

- Jeg synes, det er fantastisk. Her er en foregangsmand inden for den kulturelle verden, der promoverer kunst. Selv om jeg synes, han skulle være gået på School of the Art Institute of Chicago, fortjener han alligevel en æres-doktorgrad fra os, tilføjer Wainwrigt.

West kvitterede for hæderen med at optræde for de fremmødte studerende og holde en takketale iført kappe og hue:

- Denne ære vil gøre jeres liv lettere af to årsager: I behøver ikke længere at forsvare mig, og jeg vil gøre vores alle liv bedre, sagde æresdoktoren, der tidligere har været gæsteforelæser ved det anerkendte Oxford University.

Kanye er verdens mest indflydelsesrige

Wests kendiskone, reality-personligheden Kim Kardashian West, var meget begejstret over sin mands udnævnelse, udtrykte hun på sin Instagram.

- Dr. Kanye West! Jeg er så stolt af dig, skat, og jeg ved, at din mor også ville være så stolt, skrev fru West om gemalens afdøde mor, som var professor i engelsk ved Clark Atlanta University.

Kanye West arbejder i øjeblikket på sit ottende album, der indtil videre har titlen 'SWISH'. Han har meget apropos tidligere udgivet plader med titlerne 'The College Dropout' og 'Graduation'.

LIGE NU
BREAKINGBREAKING

Mere fra Ekstra Bladet+

Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+