Annonce:
Annonce:

Raser over mode-legende: 'Fedme-hadende mandschauvinist'

Ikke alle havde rosende ord tilovers for modedesigneren Karl Lagerfeld, der døde tirsdag - 85 år gammel

Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Efter det tirsdag eftermiddag kom frem, at den verdenskendte modemand Karl Lagerfeld var død i Paris, har det ikke skortet på rosende ord om den tyskfødte designer.

Blandt dem er den danske supermodel Helena Christensen, der har arbejdet sammen med designeren adskillige gange. Faktisk var hendes første modekampagne nogensinde for Chanel.

Instagram beskriver hun, hvordan hun ikke tror, at Lagerfeld er gået bort.

'Du er bare blevet hentet af en ufo og taget med tilbage fra den planet, du kom fra. For du var det tætteste på et supermenneske, jeg nogensinde har mødt. Jeg vil savne dig meget og altid tænke på dig', skriver hun.

Også den kendte danske modemand og stylist Uffe Buchard begræder Lagerfelds død på sin Instagram-profil:

Annonce:

'Jeg kender ikke til noget menneske, der har viet hele sit liv og lys til moden, til håndværket, til provokationen som ham. Karl Lagerfeld VAR moden – lige til det sidste. Han var drevet af en usædvanlig nysgerrighed om alt og derfor blev han en tidssvarende designer i mere end et halvt århundrede. Det kommer ingen nogensinde til at kunne gøre ham efter ... Karl, jeg troede du var udødelig, jeg var som så mange andre helt sikker på, at du ganske ubesværet ville runde de 100 år'.

Karl Lagerfeld trækker også overskrifter efter sin død. Foto: Ritzau Scanpix
Karl Lagerfeld trækker også overskrifter efter sin død. Foto: Ritzau Scanpix
 

Modeskaberen Karl Lagerfeld er død

Fedmehadende mandschauvinist
Og så er der dem, der har det noget anderledes med Karl Lagerfeld og de mange, der har hyldet ham. Den mest kritiske er nok den britiske skuespiller Jameela Jamil, der blandt andet er kendt for tv-seren 'The Good Place'.

'Jeg er glad for, at nogen siger det. Også selvom det er en smule tidligt', skriver hun med henvisning til en artikel om Lagerfeld.

'En hensynsløs, fedmehadende mandschauvinist burde ikke blive hyldet over hele internettet som en helgen, der døde for tidligt. Talentfuld uden tvivl, men ikke den bedste person', lyder det endvidere fra den 32-årige brite.

Annonce:

Lagerfeld har da heller aldrig været bleg for en kontroversiel kommentar. Som da han kaldte sangerinden Adele for tyk. Der var også dengang, han fik sagt om Pippa Middleton, der blev berømt for sin smukke figur til søsteren hertuginde Kates bryllup, at hun 'kun burde vise sin bagside', fordi han ikke syntes om hendes ansigt.

Og listen bliver ved og ved. Michelle Obama, Angela Merkel, Meryl Streep, prinsesse Diana - alle er blevet kritiseret for deres udseende eller personlighed af åbenmundede Lagerfeld.

Hans muse - modellen og skuespilleren Cara Delevingne forsvarede dog straks sin nære ven

'Seriøst - hav noget respekt', skrev hun henvendt til Jamil.

Siden har de to dog kommunikeret åbent om Lagerfeld i en tråd på Twitter, selvom de bestemt ikke er enige.

Delevingne synes ikke, det er fair, at kalde designeren for et dårligt menneske.

'Vi burde tale om folk, der er i live, som har magt, leder verdenen, hvem de sårer, ødelægger mange flere liv end denne mand, der gik bort i går', indvender hun.

'Men Cara, hans ondskabsfulde ord var ikke henvendt til dig, fordi du er tynd og hvid og utrolig priviligeret. Så du mærker ikke smerten ved hans dårlige opførsel. Der er aldrig et godt tidspunkt at tale om det', svarer Jameela Jamil.

Modemanden Lagerfeld efterlader formue til overraskende arving

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nyttig idiot for islamister
Annonce:
Annonce:

... SE BILLEDERNE

Annonce:
Annonce: