Scientologys kryptiske svar til Ekstra Bladet: Henviser til Legoland

Den nyreligiøse bevægelse svarer intet konkret på Ekstra Bladets henvendelse

Jenna Elfman tændte årets juletræ i Legoland Californien og uddelte efterfølgende 10.000 dollars til Youth for Human Rights. (Foto: Youtube/Legoland California)
Jenna Elfman tændte årets juletræ i Legoland Californien og uddelte efterfølgende 10.000 dollars til Youth for Human Rights. (Foto: Youtube/Legoland California)

Scientologys underorganisation Youth for Human Rights har fået en tidlig julegave på 70.000 kroner fra Legoland i Californien, men den nyreligiøse bevægelse har ikke meget lyst til at snakke om den med Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet sendte i går en mail til Scientologys danske kontor for at høre, om de kan bekræfte forbindelsen til Youth for Human Rights, samt uddybe hvordan støtten i praksis tager form.

Scientology-medlemmet Jenna Elfman sendte 10.000 dollars fra Legoland til Youth for Human Rights. (Foto: Youtube/Legoland Californien) Intl. kendte Legoland gav 70.000 kr. til Scientology

'Legoland Californien har udsendt en udtalelse omkring donationen, som taler for sig selv,' står der i svaret, som kort fortsætter:

'I forbindelse med Scientology-kirkens support og støtte til Youth for Human Rights er det noget, du selv kan finde ud af på vores hjemmeside på www.scientology.dk'

Vil ikke svare
Legolands første, kortfattede udtalelse om donationen lød:

'Vi inviterer vores trætændings-gæster uden fordomme og stiller som tak for deres deltagelse en mindre donation til rådighed for en organisation, som de vælger.'

I en mail til Ekstra Bladet undlader Legoland Californiens talsperson Julie Estrade belejligt at svare på tre helt konkrete spørgsmål:

1/ Havde I forventet, at der ville komme reaktioner i forbindelse med organisationens relation til Scientology?

2/ Kendte I til denne relation forud for jeres event?

3/ Har I tænkt jer at annullere donationen?

I stedet for at svare på ovenstående spørgsmål valgte Legoland at sende et svar, der for det første er helt åbenlyst og for det andet er svar på et spørgsmål, der slet ikke blev stillet.

- Vores parker har intet religiøst eller politisk tilhørsforhold, skriver parkens Media Relations Manager til Ekstra Bladet.

De tre konkrete spørgsmål er det - trods flere efterfølgende henvendelser - stadig ikke lykkedes at få svar på.

Det er ikke kun Tom Cruise, der bekender sig til Scientology. Også hustruen Katie Holmes er med på vognen. (Foto: AP) Elektronik Wikipedia boykotter Tom Cruise

Voldsom kritik
Virakken omkring donationen begyndte i mandags, da forlystelsesparkens juletræ traditionen tro skulle tændes af en Hollywood-kendis, som efterfølgende som tak måtte uddele 10.000 dollars til et velgørende formål.

I år stod skuespillerinden Jenna Elfman for lystændingen, og efterfølgende valgte hun, at velgørenhedspengene skulle gå til organisationen Youth for Human Rights.

Så langt, så godt.

Lea Remini har skrevet bogen  'Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology', og nu bliver hun angrebet af Scientology.(Foto: AP) Intl. kendte Scientology går til angreb på skuespiller

Hvad Legolands ledelse formentligt ikke havde overvejet, var, at Jenna Elfman ligesom personligheder som John Travolta og Tom Cruise er medlem af Scientology, og at Youth for Human Rights er stiftet og støttet af Scientology.

Siden er kritikken haglet ned over Legoland - blandt andet fra det tidligere Scientology-medlem Derek Bloch, der blev født ind i bevægelsen, men smidt ud som 15-årig, da ledelsen fandt ud af, at han var homoseksuel.

'En simpel Google-søgning på Youth for Human Rights ville have vist jer, at det ikke er andet en navnet på en bankkonto, der tilhører Scientology,' skriver Derek Bloch i et åbent brev til Legoland.

Læs hele historien om Legolands donation til Scientology i Ekstra:

Jenna Elfman - der er kendt som Dharma i 'Et umage par' med Legolands check på 10.000 dollars til Youth for Human Rights. (Foto: Youtube/Legoland California) Samfund Klodset velgørenhed: Scientology scorer Lego-kroner

29 kommentarer
Vis kommentarer