Annonce:
Annonce:

Se det spøjse billede: Falsk foto af paven florerer

Et foto af Pave Frans iført en kæmpe hvid og moderigtig dynejakke har hen over weekenden taget internettet med storm. Sandheden er dog, at det er manipuleret

Internettet elsker Pave Frans og hans 'nye' valg af garderobe. Foto: Tony Gentile/Ritzau Scanpix
Internettet elsker Pave Frans og hans 'nye' valg af garderobe. Foto: Tony Gentile/Ritzau Scanpix
Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

'I Faderens og Sønnens og Balenciagas navn.'

Sådan kunne et potentielt fremtidigt slogan eventuelt lyde for den 86-årige Pave Frans, efter at han fik hele internettets opmærksomhed sidste weekend.

Her florerede nemlig et opsigtvækkende billede af hans hellighed iført en kæmpe hvid dynejakke og hans velkendte hat, som var han Michelinmandens hellige broder.

Dynejakken ligner noget, det verdenskendte modmærke Balenciaga har sendt på gaden, men kigger du nærmere efter, kan du måske spotte hemmeligheden bag det omdiskuterede billede - nemlig, at det slet ikke ægte.

Billedet er rent faktisk skabt af AI-programmet Midjourney - et computerprogram, der bruges til at skabe billeder ved hjælp af kommandoer og er i stand til at skabe ekstremt realistiske forfalskninger.

Annonce:

Det falske billede blev originalt delt i en tråd på Reddit og efterfølgende spredt ud over internettets fire hjørner via Twitter.

Ikke første gang
Det er da heller ikke første gang, at falske billeder skabt af en kunstig intelligens deles med stor iver på internettet.

I sidste uge kunne Ekstra Bladet berette om, hvordan Twitter-brugeren Eliot Higgins formåede at gå viralt med billeder af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

Her kunne folk således få fornøjelsen af at beundre en billedserie, hvor præsidenten først blev arresteret og efterfølgende gjorde sit forsøg på en fangeflugt for så til sidste med at ende på McDonalds.

Her var billederne også skabt ved hjælp af Midjourney.

Læs også: Kan du spotte det? 'Falsk' Trump anholdt på gaden

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
De har fået nok af Løkke
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: