Skuespiller i oprør: Kvitter film

Keira Knightley vil ikke være med i film, hvor handlingen foregår i nutiden. Der bliver kvinder næsten altid voldtaget, lyder det

Keira Knightley mener, at kvinder næsten altid bliver voldtaget i visse film. Foto: AP/Joel Ryan
Keira Knightley mener, at kvinder næsten altid bliver voldtaget i visse film. Foto: AP/Joel Ryan

Keira Knightley gav med grovfilen, da hun for nyligt lod sig interviewe.

Hun gjorde det klokkeklart, at hun ikke vil spille med i film, der udspiller sig i nutiden, fordi 'kvinder næsten altid bliver voldtaget', som hun formulerede det.

- Jeg synes altid, at der er noget smagløst over den måde, som kvinder bliver portrætteret på i den slags film, hvorimod jeg altid finder karakterer fra historiske film inspirerende, siger hun til det amerikanske medie Variety.

- Det går dog fremad. Jeg modtager manuskripter med nutids-kvinder, der ikke bliver voldtaget i de første fem sider, eller som blot er til for at være den kærlige kæreste eller kone, fortsætter hun.

Historisk film
Den 32-årige skuespiller talte med pressen i anledningen af sin hovedrolle i den biografiske film 'Colette', der har præmiere på lørdag ved Sundance Film Festival.

'Colette' foregår i slutningen af 1800-tallet og frem til midten af 1900-tallet.

Filmen handler om den franske forfatter Gabrielle Sidonie Colette, der fik sine bøger udgivet i sin mands navn, så læserne troede, at det var ham og ikke hende, der skrev.

Sex-skandale og skilsmisse: Nu tager 'gramse'-producer nye skridt

Man følger hendes sorg og mismod ved ikke selv at kunne få hæderen for sit arbejde, hvilket foranlediger et hårdhændet forsøg på at få sandheden om forfatterskabet frem.

Weinstein-erfaring
I det lange interview svarede hun også på spørgsmål om 'Me-too'-strømningerne, der har grobund i sager fra Hollywood.

Keira Knightley har spillet med i flere film, der er produceret af The Weinstein Co., og Harvey Weinstein, selskabets ejer, er beskyldt for at have krænket og for at have misbrugt talrige skuespillere.

Keira vil have bryster som Katy

Det er dog ikke noget, som hun har oplevet.

- Min erfaring med Harvey Weinstein er, at han altid var meget professionel. Han var god under de film, vi lavede sammen. Dengang var jeg klar over, at han havde et ry som værende en bølle, siger hun og fortsætter:

- Han var kendt for at ringe folk op midt om natten og skrige ind i røret. Det gjorde han ikke ved mig, og han bad mig bestemt heller ikke om at give ham massage eller noget lignende.