Skuespiller kæmper mod Islamisk Stat

Pirates of The Caribbean-skuespiller vender ryggen til glamourøse Hollywood og kæmper mod IS-ekstremister

Michael Enright er ikke bange for at dø i kampen mod Isis. (Foto: AP)
Michael Enright er ikke bange for at dø i kampen mod Isis. (Foto: AP)

Den britiske skuespiller Michael Enright, der blandt andet har spillet med i Pirates of The Caribbean, har tilsluttet sig kurdisk bevægelses kamp mod Islamisk Stat i Syrien. Det skriver The Guardian.

Michae Enright optrådte pludselig i en video, der blev offentliggjort af en syrisk-kurdisk militant politisk bevægelse, der siden 2011 har beskyttet Syriens kurdiske territorier og regioner. Bevægelsen kalder sig YPG.

Hizbollahs leder Hasan Nasrallah, her afbildet på en plakat, har erklæret at den militante gruppe står sammen med Assad-styret i kampen om oldtidsbyen Palmyra (Foto: Humbleslave/Flickr Creative Commons) Krig & katastrofer Hizbollah skal redde oldtidsby

Optagelserne, der er blevet postet på YPG's Facebooksside tirsdag, viser ham i en grøft med andre krigere fyre en riffel af med beskeden:

- Isis er farlige for alle mennesker, der er i live.

Han ønsker flere våben og medicinsk behandling til de kurdiske krigere, som han beskriver som sine kammerater.

Samfund Professor: Tiltale mod 21-årig for terror-råb er speciel

YPG har vist sig som en vigtig kampstyrke mod Isis i Syrien. Med hjælp fra amerikanskledede luftangreb, har det i følge The Guardian hjulpet med at befri en række byer og landsbyer i den nordøstlige del af landet.

I et interview med det Dubai-baserede Al-Aan TV har Michael Enright sagt, at han blev klar over, hvor ekstreme Isis er, da de 'huggede hovedet af en amerikansk journalist.'

Krig & katastrofer Islamisk Stat indtager irakisk nøgleby

Det, der var dråben for Enright, var, da gruppen i februar i år udgav en video, der viser en erobret jordansk pilot blive brændt levende.

I interviewet fortæller han, at han er villig til at dø i kampen mod Isis.

- Jeg kom ikke her for at lege lege - jeg skrev til alle mine venner og familie, fordi jeg måske ikke kommer til at se dem igen.

For kort siden holdt hun bikini-ferie i Japan. Nu er 25-årige Samantha Johnston draget i krig mod IS. (Foto: Facebook/twitter) Krig & katastrofer Samantha forlader sine tre børn: Kæmper mod IS i Irak

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

21 kommentarer
Vis kommentarer