Skuespiller taler ud om Oscar-forbandelsen

Skuespillerinden Reese Witherspoon vandt en Oscar og blev kort efter skilt. Nu taler hun ud om den såkaldte 'Oscar-forbandelse'

Reese Witherspoon sammen med eksmanden Ryan Philippe til Oscar-uddelingen i 2006. (Foto: AP).
Reese Witherspoon sammen med eksmanden Ryan Philippe til Oscar-uddelingen i 2006. (Foto: AP).
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Professionelt toppede hun, mens privatlivet efterfølgende smuldrede sammen og blegnede ved siden af den gyldne statuette.

Skuespillerinden Reese Witherspoon vandt i 2005 en Oscar for bedste kvindelige hovedrolle for filmen 'Walk the Line', og året efter blev hun skilt fra sin skuespillermand Ryan Philippe.

'Fænomenet' med kvinder, der vinder en Oscar og efterfølgende bliver skilt, kaldes for 'Oscar-forbandelsen'. Den skæbne er også overgået Sandra Bullock, Hilary Swank, Halle Berry og Kate Winslet.

- Pyha, det var et hårdt år, der fulgte. Jeg tilbragte derefter et par år på bare at prøve på at få det en lille smule bedre, siger den 38-årige skuespillerinde, der som følge af skilsmissen vaklede rundt professionelt:

Hollywood-darling erklærer: Jeg er ikke sød

- Jeg kludrede rundt karrieremæssigt, fordi jeg ikke lavede ting, jeg var passioneret omkring. Det var virkelig tydeligt, at publikum ikke reagerede på noget af det, jeg lavede, siger hun og forklarer selv hvorfor:

- Man kan ikke være kreativ, når ens hjerne føles som scramled eggs, siger hun.

Snart biograf-aktuel
I dag er Witherspoon gift med sin manager-mand Jim Tooth, som hun har en søn sammen med. Sammen med Ryan Philippe fik hun to børn. Witherspoon har kæmpet sig tilbage og bliver igen anerkendt for sit talent, som ikke længere begrænser sig til naboens-datter-roller.

Nu vil Hollywoods pæne pige have sex og stoffer

Witherspoon kan ses i de danske biografer fra den 12. marts, når filmen 'Wild' får premiere.

Hendes præstation har allerede givet hende en Golden Globe-nominering, og anmeldere spår, at hun er blandt favoritter til at snuppe endnu en Oscar-nominering.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+