Skuespillerinde anholdt i demonstration

Rosario Dawson overtrådte politiets afspærringer til en demonstration mod korruption, og det fik konsekvenser for skuespillerinden

Den amerikanske Hollywood-stjerne Rosario Dawson blev anholdt af politiet i forbindelse med en demonstration i USA. (Foto: AP)
Den amerikanske Hollywood-stjerne Rosario Dawson blev anholdt af politiet i forbindelse med en demonstration i USA. (Foto: AP)

Hvert forår samles over 100 grupper med en fælles interesse for amerikansk lovgivning for at demonstrere. Eventen kaldes 'Democracy Spring' og foregår foran Det Hvide Hus i Washington D.C.

Blandt demonstranterne, der gik på gaden for at mindske den påståede økonomiske indflydelse i politik ved at fremme vælgernes rettigheder, var Rosario Dawson, der blandt andet er kendt fra 'Sin City'-filmene, og hun deltog med budskabet om at fjerne korruption i amerikansk politik.

Den 36-årige skuespillerinde var blandt de demonstranter, der overtrådte myndighedernes afspærringer ved at sætte sig ned i protest, og det fik konsekvenser.

Smukke Rosario Dawson som vært til nobelfesten 2011. (Foto: AP/John McConnico) Underholdning Rosario Dawson strålede til nobelfest

Fik bøde på 350 danske kroner
Filmstjernen blev anholdt kortvarigt og fik en bødestraf på 350 danske kroner for overtrædelsen, men hun angrede efterfølgende ingenting.

- Jeg ville personligt være i solidaritet med dem, som sætter sig selv i skudlinjen for at rette opmærksomheden mod det, jeg synes, er vigtigt, siger hun til The Guardian.

- Vi sætter os selv i skudlinjen for at udtrykke det, de fleste amerikanere synes, som er, at én person er lig med én stemme og derved tage pengene ud af politik, så vi kan få fair valg, slår Dawson fast.

Rosario Dawson tilføjer over for avisen, at politiet havde advaret hende adskillige gange mod at overtræde afspærringen, og derfor har hun endnu et budskab foruden at fjerne korruption i politik.

- Politiet var så flinke mod os, men det er ikke tilfældet for alle anholdte andre steder. Jeg håber, at betjente landet over vil tage ved lære af det og erkende, at fredelige demonstranter skal behandles på samme måde, som vi blev.

Rosario er her aktiv i demonstrationen for at fremme vælgernes rettigheder under det amerikanske valg. (Foto: AP)
Rosario er her aktiv i demonstrationen for at fremme vælgernes rettigheder under det amerikanske valg. (Foto: AP)
 

1 af 2 Rosario er her aktiv i demonstrationen for at fremme vælgernes rettigheder under det amerikanske valg. (Foto: AP)
2 af 2 Den amerikanske Hollywood-stjerne Rosario Dawson blev anholdt af politiet i forbindelse med en demonstration i USA. (Foto: AP)
14 kommentarer
Vis kommentarer