Skuespillerinde taler ud om brud

Helena Bonham Carter og mesterinstruktøren Tim Burton brød med hinanden sidste år, men parrets forhold er stadig meget dyrebart

Helena Bonham Carter og Tim Burton brød med hinanden i 2014. (Foto: AP)
Helena Bonham Carter og Tim Burton brød med hinanden i 2014. (Foto: AP)

Under indspilningerne til 'Planet of the Apes' hyrede excentriske Tim Burton den lige så excentriske Helena Bonham Carter til at spille hovedrollen, men også privat endte mesterinstruktøren med at gafle skuespillerinden.

Parret forelskede sig hovedkulds i hinanden, men efter 13 års forhold, seks film og to børn sammen kunne romancen alligevel ikke holde, og parret brød med hinanden sidste jul.

Stjernepar går fra hinanden

- Jeg kunne skrive en hel roman om, hvad der skete, men vores forhold var altid noget helt særligt, og det tror jeg, det vil blive ved med at være, fortæller 49-årige Bonham Carter for første gang om bruddet i et interview med magasinet Red.

- Et succesfuldt forhold er ikke ensbetydende med, at man skal være sammen for evigt - nogle gange er det bare ikke meningen, at det skal vare for altid. Et brud er altoverskyggende, men vi kommer igennem det, og jeg tror, vi stadig har noget dyrebart mellem os, siger den dobbelte Oscar-nominerede stjerneskuespillerinde, der er kendt fra 'Fight Club' og 'The King's Speech'.

- Man må acceptere, at det er slut, men det har stadig været en gave. Vi gav hinanden børn og meget mere end det, siger Bonham Carter, der har 11-årige Billy og syvårige Nell med 57-årige Burton.

Skilsmissen: Burton havde ung dame på sidelinjen

Inden Bonham Carter forelskede sig i Burton, snuppede hun skuespilleren Kenneth Branagh fra skuespillerinden Emma Thompson, mens de to var gift, og selv om parret aldrig har talt om affæren, gjorde Thompson det til gengæld over for Sunday Times for to år siden.

- Vi er begge en smule gale og har dårlig tøjstil. Måske er det derfor, Kenneth elskede os begge. Helena er en vidunderlig kvinde, og jeg sluttede fred med hende for mange år siden.

Helena Bonham Carter kan ses i de danske biografer fra 26. november, hvor kvinderettigheds-dramaet 'Suffragette' har premiere, og filmen har også Meryl Streep på rollelisten.