Skuespillerindes milliardfirma sagsøges

Jessica Albas firma, The Honest Company, der sælger alt fra sæber til rengøringsmidler, bliver anklaget for at vildlede forbrugerne

Jessica Alba har tidligere fået kritik for sin solcreme. (Foto: All Over Press)
Jessica Alba har tidligere fået kritik for sin solcreme. (Foto: All Over Press)

Nok hedder Jessica Albas firma The Honest Company, men sure forbrugere i både Los Angeles og New York trækker nu firmaet i retten og beskylder The Honest Company for at være det stik modsatte - uærlige.

Sammen med fire forretningspartnere stiftede den i dag 34-årige skuespillerinde i 2011 The Honest Company, der er et online livsstilsunivers, som sælger rene husholdningsprodukter fra sæber til rengøringsmidler uden farlige kemikalier i.

Jessica Alba ristet for dårlig solcreme

Men to privatpersoner mener nu, at firmaet har fusket med mærkaterne og sælger kemifyldte produkter under dække af, at de skulle være plantebaserede og naturlige.

I alt bliver 41 produkter i sortimentet anklaget for at vildlede forbrugerne til at betale overpris for noget, der bliver solgt under falske forudsætninger.

Det skriver CNN, der har fået fat i retspapirerne, som er indgivet til US Court District på Manhattan i New York.

- Produkterne bliver solgt som 'naturlige', 'plantebaserede' og påskrevet 'ingen skrappe kemikalier i', men faktisk indeholder de en opsigtsvækkende række syntetiske og giftige ingredienser. Honests produkter er en kemisk suppe, står der i anklagerne.

Jessica Alba: Sådan blev jeg milliardær

Kravet lyder på 33 millioner kroner, som kan blive seksdoblet. Ifølge retspapirerne købte sagsøgerne en shampoo, en balsam og en kropssæbe i New York og rettede efterfølgende henvendelse til firmaet om at ændre etiketterne.

Men eftersom The Honest Company ikke rettede bagsiden af produkterne, ser de ingen anden løsning end at sagsøge firmaet, lyder det i søgsmålet.

Selv afviser The Honest Company, der er en milliardindustri, alt.

- The Honest Company tager sit ansvar over for forbrugerne alvorligt og står stærkt bag vores produkter. Påstandene er uden belæg, og vi vil på det kraftigste forsvare denne retssag.

Alba giver manden for få lommepenge

Der er endnu ikke sat en dato for afgørelsen af tvisten.