Steven Avery smittet med coronavirus

Steven Avery blev verdenskendt, da Netflix-dokumentarserien 'Making a Murderer' satte fokus på, hvorvidt han blev uretfærdigt dømt for mord

Steven Avery smittet med coronavirus

Steven Avery-sagen har skabt stor debat, siden Netflix offentliggjorde 'Making a Murderer'. Se traileren til serien her

Folk verden over har fulgt med i sagen om Steven Avery, siden Netflix i december 2015 udgav den første sæson af dokumentarserien 'Making a Murderer', hvor der blev sået tvivl om, hvorvidt han reelt begik mordet på fotografen Teresa Halbach, som han i 2007 blev dømt for.

57-årige Steven Avery sidder fortsat fængslet for mordet på fotografen, og i 2018 udgav Netflix anden sæson i serien. Her havde han skiftet advokat til den anerkendte Kathleen Zellner, som siden har kæmpet for at få ham fri.

Indsat tilstår drab fra kontroversiel Netflix-serie

Den kamp er hun fortsat i gang med, men på samme tid kæmper Steven Avery nu en anden kamp mod sit helbred. Han er nemlig en af dem, der er blevet smittet med coronavirus, bekræfter advokaten på Twitter.

'Det er sandt, at Steven Avery er blevet testet positiv for covid-19. Han kommer til at blive helt rask igen,' skriver hun og fortsætter:

'Den største trussel for ham er, hvorvidt COA (appelretten, red.) vil kurere den sygdom, der gjorde, at han blev uretfærdigt dømt'.

Total ydmygelse: Carole Baskin overtager

I alt 217 af de indsatte i Waupun-fængslet, hvor Steven Avery sidder, er blevet testet positiv for sygdommen. Det skriver NBC15.

Mere end 1500 personer - heriblandt 1181 indsatte - er blevet testet i fængslet i løbet af den seneste tid, og en række af disse tests har altså været positive. Omkring halvdelen af prøverne er undersøgt på nuværende tidspunkt.

Langt de fleste af de smittede i fængslet er dog uden symptomer, lyder det. Det vides ikke, om Steven Avery har symptomer.

Steven Avery blev i 2007 dømt for mord. Foto: Ritzau Scanpix
Steven Avery blev i 2007 dømt for mord. Foto: Ritzau Scanpix

Kæmper for frihed
Steven Avery blev i 1985 dømt for voldtægt, selvom han hævdede, at han var uskyldig. 18 år inde i den 32 års lange straf blev han pure frikendt på grund af nye dna-beviser, og han blev igen sat på fri fod.

Han sagsøgte i stedet Manitowoc County for et beløb svarende til 240 millioner kroner, men han blev boende i byen, hvor han dog ikke fik lov til at nyde friheden længe.

I slutningen af 2005 blev han anholdt og sigtet for mordet på Teresa Halbach, som han i 2007 blev dømt for at have begået sammen med sin nevø, den blot 16-årige Brendan Dassey, som også siden har siddet fængslet.

Steven Avery har hele tiden hævdet, at han ikke begik mordet, men indtil nu har det amerikanske retssystem altså ikke troet på ham.