Stjerner raser over politiet: 'Det må stoppe'

George Floyds død har rystet USA, og flere verdensstjerner deler nu deres vrede mod systemet og racismen i landet

De kræver handling. Foto: ARLO ALLEGRI // Ritzau Scanpix. Andrew Kelly // Ritzau Scanpix. ROBYN BECK // Ritzau Scanpix. Ritzau Scanpix. Naomi Campbell, Cardi B, Snoop Dogg, Justin Bieber
De kræver handling. Foto: ARLO ALLEGRI // Ritzau Scanpix. Andrew Kelly // Ritzau Scanpix. ROBYN BECK // Ritzau Scanpix. Ritzau Scanpix. Naomi Campbell, Cardi B, Snoop Dogg, Justin Bieber
Følg Internationale kendte

Flere af de største navne i Hollywood raser nu ud og forlanger retfærdighed for George Floyd, en ubevæbnet sort mand, der under en tilbageholdelse af politiet døde, efter en betjent satte sit knæ på hans nakke i længere tid.

Tirsdag blev de fire politibetjente involveret i sagen fyret.

En viral video viser, hvordan en af betjentene står på George Floyds nakke, mens han prøver at få kontakt til betjenten.

'Vær sød, jeg kan ikke trække vejret', siger han, men politibetjenten flytter sig ikke.

George Floyd blev transporteret til et hospital, hvor han blev erklæret død.

Hans død efterforskes lige nu af FBI. Statsadvokaten er også ved at undersøge, om der skal rejses tiltale mod betjentene.

Før videoen gik viralt, havde politiet kategoriseret dødsfaldet som et resultat af en 'medicinsk ulykke'.

Kræver handling
Og oveni de mange protester i byen Minneapolis, hvor hændelsen fandt sted, går stjernerne i Hollywood nu også ind i kampen for retfærdighed og raser på deres sociale medier.

Rapperen CardiB er en af dem, der kræver handling.

'Nok er nok! Hvad tager det? En borgerkrig? En ny præsident? Voldelige protester? Jeg er træt. Det her land er træt. Du skræmmer ikke folk, når du gør det her, du viser bare, hvilken kujon du er. Og hvordan Amerika ikke er et land for de frie', skriver hun på Instagram.

 

Skuespiller Viola Davis er også træt af behandlingen.

'Det her er, hvad det betyder at være sort i Amerika. Prøvet. Dømt. Dræbt for at være stort. Vi er dikteret af 100 års politi, der har sat restriktioner for vores eksistens, og vi skal stadig tage imod en lynch i moderne tider'.

Også model Naomi Campbell deler sit synspunkt.

'Jeg har ikke ord. Jeg er træt af det her, jeg er træt af at være ked af, at vores folk dør for ingen grund. Jeg troede, vi ville stå sammen i disse tider, men det lader til, at coronavirus har bragt endnu mere racisme frem'.

Justin Bieber er også en af dem, der raser over behandlingen.

'Det her gør mig syg. Det her gør mig vred. Denne her man døde. Det gør mig ked af det. racisme er ondt. Vi skal bruge vores stemme. Vær søde. Jeg er ked af det George Floyd', skriver han, mens han deler videoen af hændelsen.

 

'Vi er færdige'
Rapperen Snoop Dog er en af dem, der ikke nøjes med at sige, at han er vred. Han skriver, at han er klar til at handle.

I en kollage af billeder, viser han, hvordan to hvide massemordere bliver anholdt stille og roligt, mens det andet billede viser, hvordan en sort mand bliver arresteret på brutal vis.

'De er så flinke ved de hvide. De har lige dræbt 32 mennesker, men vi skal dø på stedet. Forandringen kommer. Fuck at marchere og tale. Vi er færdige med at tale', lyder det.

 

Jamie Foxx har også delt billedet.

'Har vi brug for mere bevis for, at hvis du er en farvet mand, og det handler om politiet, så har vi dødelig ulempe. Der er ingen grund til at få det til at lyde bedre. To hvide mænd, der har begået massemord bliver taget ind stille og roligt', skriver han.

Allerede nu har der været voldelige protester og tyveri i byen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?