Stomi-pung ingen hindring for at være sexet

Britiske kvinder flasher deres handicap i 2016-kalender

Jasmine er maj-pige. (Foto: SWNS - NTI - MASONS - HEMEDIA - RPA)
Jasmine er maj-pige. (Foto: SWNS - NTI - MASONS - HEMEDIA - RPA)

For en ung, smuk kvinde, er noget af det værste, man kan forestille sig nok at være tvunget til at gå med stomi-pose, fordi ens nedre regioner ikke fungerer efter hensigten.

Den opfattelse har en række britiske kvinder sat sig for at ændre. Man kan stadig være sexet, selvom man er udstyret med en slags pung på maven, der kan sidestilles med en stomi-pose.

22-årig med stomi: Jeg er stolt af den

Kvinderne har lavet en kalender, hvis overskud skal gå til at støtte organisationen Purple Wing, som på sin side støtter ofre for Crohn-sygdomme.

De modige stomi-kvinder. (Foto: SWNS)
De modige stomi-kvinder. (Foto: SWNS)
 

- Det er svært at få budskabet ud, men de kvinder er stadig smukke, siger organisatoren, Lauren Henderson, 27 år, der selv figurerer som kalenderens november-pige.

Dejlige Leryn: Hellere model end spydkast

Sex-troldmand dropper svenske piger efter protest

- Flere synes stadig, at stomi-poser er et tabu - men tiderne skifter. Vi er så heldige i det daglige, at folk ikke kan se, at vi har dem. Vi havde ikke noget valg. Vi behøvede dem for at overleve.

- Det er på tide at accepterer det. Det er stort at indrømme, at man bærer posen, men det behøvede det ikke at være, siger Lauren Henderson til MailOnline.