Stopper efter 30 år

Stemmen bag den indiske kioskejer fra tv-serien 'The Simpsons' vil ikke længere lægge stemme til karakteren

Her ses Hank Azaria, der lægger stemme til karakteren Apu. Foto: Richard Shotwell/Ritzau Scanpix
Her ses Hank Azaria, der lægger stemme til karakteren Apu. Foto: Richard Shotwell/Ritzau Scanpix

Manden bag den indiske kioskejer Apu i den populære tv-serie 'The Simpsons' vil efter 30 år ikke længere lægge stemme til karakteren.

Det siger skuespilleren selv - Hank Azaria - til mediet /Film.

- Alt, vi har aftalt er, at jeg ikke længere vil stå for stemmen, siger Hank Azaria.

Skuespilleren har lagt stemme til den indiske kioskejer Apu, siden producenterne bag den animerede tv-serie skabte karakteren i 1990. Men på det seneste har 'The Simpsons' fået kritik for, at Apu fremmer stereotyper.

Privat er Kim Kardashian gift med rapperen Kanye West. Foto: Stephen Lovekin/WWD/Shutterstock Intl. kendte Kim Kardashian indrømmer: - Jeg er ond

Om karakteren stadig skal være en del af serien, om han skal udfases, eller om der skal ske noget helt tredje, er ifølge skuespilleren stadig usikkert.

- Hvad der skal ske med karakteren, er deres beslutning. Det er op til dem, og de har endnu ikke fundet ud af det, siger Hank Azaria og henviser til holdet bag 'The Simpsons'.

I 30 år har Hank Azaria været en del af 'The Simpsons'. Foto: KUP/Insight Media
I 30 år har Hank Azaria været en del af 'The Simpsons'. Foto: KUP/Insight Media
 

Kritikken af Apu begyndte for alvor i 2017, da en dokumentar af den indisk-amerikanske komiker Hari Kondabolu satte fokus på rollen.

Dokumentaren handlede om 'The Simpsons'-karakteren med det fulde navn Apu Nahasapeemapetilon, som komikeren påstår er skabt med udgangspunkt i racistiske stereotyper.

Det drejer sig blandt andet om Apus job som kioskejer, at han har mange børn, og at han lever i et arrangeret ægteskab, har Kondabolu sagt til BBC.

Både Hank Azaria og skaberen af 'The Simpsons', Matt Groening, afviste at medvirke i dokumentaren.

Hank Azaria har ifølge AFP dog siden fortalt, at han syntes, at dokumentaren 'rejste nogle interessante spørgsmål' og 'gav os meget at tænke over'.

I søndagens afsnit af 'Keeping Up With the Kardashians' måtte Kris Jenner og resten af familien igen læse om de mange rygter, der påstår, at Kardashian-børnenes mor har haft et seksuelt forhold til O.J. Simpson. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP Intl. kendte Kris Jenner i tårer: Raser over vildt O.J. Simpson-rygte

Ifølge BBC ser Azaria det som 'meget bekymrende personligt og professionelt', hvis nogen føler sig 'marginaliseret' på grund af den indiske karakter.

Apu er en af flere karakterer, som Hank Azaria lægger stemme til. Han er også stemmen bag barejeren Moe og politimanden Chief Wiggum.

54 kommentarer
Vis kommentarer