Stor hæder: Udnævnt til national-helt

Rihanna er Barbados' nye 'dronning', efter ø-staten med virkning fra tirsdag er en selvstændig republik og ikke underlagt den britiske dronning Elizabeth

Superstjernen Rihanna kan nu kalde sig national-helt i sit fødeland. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Superstjernen Rihanna kan nu kalde sig national-helt i sit fødeland. Foto: Toby Melville/Ritzau Scanpix
Følg Internationale kendte

I dag er dagen, hvor den caribiske ø-stat Barbados efter næsten 70 år med den britiske dronning Elizabeth som statsoverhoved er overgået til at være en republik.

Præsidenten hedder Sandra Mason og er 72 år. Hun har været general-guvernør i landet siden 2018.

Dagen er blevet markeret med diverse festivitas - og i den anledning har republikken Barbados faktisk fået sin helt egen 'dronning', den 33-årige superstjerne Rihanna.

Barbados' første præsident, Sandra Mason, sammen med den nye republiks nyudnævnte national-helt, sangerinden Rihanna. Foto: Ritzau Scanpix
Barbados' første præsident, Sandra Mason, sammen med den nye republiks nyudnævnte national-helt, sangerinden Rihanna. Foto: Ritzau Scanpix

I forbindelse med præsident-indsættelsen og den dertil hørende festivitas blev sangerinden nemlig udnævnt til national-helt i sit fødeland.

- Må du fortsætte med at stråle som en diamant og bringe ære til vores landskab gennem dine handlinger,  sagde premierminister Mia Mottley i sin tale til sangerinden med henvisning til hendes store 2012-hit 'Diamonds'.

Allerede i 1966 erklærede Barbados sig for en selvstændig nation, og sidste år besluttede ø-staten, at den ville overgå fra fra konstitutionelt monarki til republik og dermed definitivt lægge den dystre fortid med ikke mindst slaveri bag sig.

Den britiske kronprins Charles, der var en af gæsterne ved den store ceremoni, kaldte skabelsen af republikken for 'en mulighed for en ny begyndelse'.

Seneste nyt

Det er ikke mere heltemodigt eller bonusværdigt at være sygeplejerske end sosu

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.