Svensk eurovision-vinder elsker dansk hygge

Livet efter Eurovision-sejren er blevet hektisk for Måns Zelmerlöw, der søger til Danmark efter hygge

Måns Zelmerlöw tager gerne turen over broen. Foto: All Over
Måns Zelmerlöw tager gerne turen over broen. Foto: All Over

Siden sejren i Eurovision med nummeret 'Heroes' er tingene gået hurtigt for den svenske sanger Måns Zelmerlöw, der ikke engang har haft tid til at lade oplevelsen synke ind.

Svenske Måns er hurtigt blevet populær i hele Europa. Et billede på Instagram har dog resulteret i fjendske kommentarer. (Foto: Polfoto) Event & Kultur Grand Prix-vinder truet på livet

- Det har været virkelig hektisk, og siden finalen er der bare blevet kørt på med en masse interviews og arrangementer. Jeg har ikke haft tid til at sætte mig ned og samle tankerne siger 28-årige Måns Zelmerlöw til Ritzau Fokus og fortsætter:

- Lige nu kører jeg på et adrenalin-rush, men jeg har drømt om dette gennembrud så længe, og nu føles det, som om det kommer, så jeg vil bare have så meget som muligt ud af det.

Svenske Måns Zelmerlöv vandt i går Eurovision Songcontest 2015. (FOTO: Kerstin Joensson) Event & Kultur Svensk Eurovision-sejr giver dansk blod på tanden

Fredag kommer han på gaden med sit andet album, og store dele af dette er indspillet i København sammen med den danske producer Søren Mikkelsen. De to komplementerer hinanden godt, forklarer sangeren og tilføjer, at han også var glad for at slippe væk fra Stockholms stress.

- Jeg elsker København. Det er blevet et sted, jeg søger til, når jeg vil have det lidt roligere. Jeg er vokset op i Lund, så jeg har været her meget og tit tænkt, at jeg gerne vil bo her, fordi det er meget cool og afslappet, siger den svenske melodi grand prix-vinder og tilføjer, at han har overvejet at flytte til Hellerup, men indtil videre har udskudt det, fordi det meste af hans arbejde er i Stockholm og resten af Sverige.

Måns Zelmerlöws sang 'Heroes' er tidligere blevet beskyldt for at minde lige lovligt meget om David Guettas sang 'Lovers on the sun'. (Foto: Mogens Flindt). Event & Kultur Bedøm selv: Er Sveriges Eurovision-sang en kopi?

Men faktisk har den svenske charmør allerede en særlig tilknytning til Danmark. Hans 93-årige bedstemor bor nemlig i Hillerød, og hun har fulgt hans rejse igennem Eurovision tæt. Derfor er hans første besøg i Danmark efter vindertitlen også ekstra specielt for hende.

- Hun ser kun dansk tv, så i dag er hun rigtig glad, fordi jeg for første gang har været på dansk tv. Det føles lidt som en milepæl for hende, griner Måns Zelmerlöw.

Men det er ikke kun danskernes afslappethed, som har imponeret svenskeren, fortæller han. Flere danske sangere har også fanget hans opmærksomhed igennem årerne.

Måns er vild med danske piger - og mon ikke det er gengældt. (Foto: Mogens Flindt) Event & Kultur Måns er single: - Jeg er vild med danske piger

- Jeg har lyttet lidt til Christopher og Rasmus Seebach, og så var et af mine gamle favoritnumre Nik & Jay med 'Hot', siger Måns Zelmerlöw og afslører desuden, at han også får hjælp fra en dansk sangerinde på et af numrene på det nye album.

Måns Zelmerlöws andet album 'Perfectly Damaged' udkommer 5. juni.

4 kommentarer
Vis kommentarer