Svensk popstjerne: Ved godt jeg er upassende

Svenske Tove Lo nægter at være stereotypen på en popstjerne og kæmper imod det perfekte

Tove Lo vil ikke efterkomme de strenge amerikanske krav til, hvordan man skal optræde. (PR-Foto)
Tove Lo vil ikke efterkomme de strenge amerikanske krav til, hvordan man skal optræde. (PR-Foto)
Følg Internationale kendte

Hun har slået sit navn fast i musikbranchen med numre som 'Habits' og 'Talking Body', hvor hun i detaljer synger om at samle fædre op på legepladser og besøge sexklubber. 27-årige Tove Lo er en feministisk vildbasse, der gerne skubber til folks forventninger om en typisk popsangerinde.

Ud af den stereotype kasse
- Jeg synes, det er en god ting at være eksplicit omkring sex, når man er en ung, men voksen kvinde. Jeg kan lide at komme ud af den stereotype kasse, hvor man som kvindelig popartist skal være perfekt, uskyldig og en god rollemodel, siger Tove Lo.

- Jeg er fra Sverige, hvor kønnene er lige, og hvor kvinder kan have lige så meget sex, de vil. Det er ikke noget, man skal skamme sig over, og det pisser mig af, når folk siger, at det er en dårlig ting, at jeg er så komfortabel med at synge om det, siger hun og tilføjer, at hun undrer sig over, at folk kan hidse op sig op over det.

Dårlig rollemodel i USA
Det er især i USA, at Tove Lo oplever, at folk dømmer hende som en dårlig rollemodel for unge kvinder, fordi hendes tekster refererer til sex og stoffer. Men det generer ikke sangfuglen, der gerne falder ud for normen.

- Der er tidspunkter, hvor man har bedt mig om at være mere passende, men jeg er ikke en passende person. Fordi jeg er i den kommercielle popverden, forventer folk, at jeg er fejlfri. Men det er ikke mig, og når det forventes af mig, gør jeg tit modstand, siger Tove Lo og fortsætter:

Skulle have sko på
- Normalt når jeg optræder, har jeg aldrig sko på, men da jeg skulle lave min første amerikanske tv-optræden, sagde de, at jeg skulle have sko på. Så jeg tog dem på. Men sekundet før at jeg skulle på scenen, sparkede jeg dem af og løb ud og optrådte. Det er en lille ting, men hvis jeg havde sagt okay, så havde de gangen efter sagt, at jeg skulle have mere make-up på, og så ville jeg pludselig stå der som en Hollywood-prinsesse, hvilket er præcis, hvad jeg ikke vil, siger hun.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.