Svensk superstjerne storsviner Danmark inden afgørende brag

En svensk fodboldreklame i forbindelse med fodboldbraget mellem Danmark og Sverige i aften kalder med glimt i øjet danskere for 'jævla danska'

'I svenske vagthunde. Med plutonium tvinger vi danskerne i knæ. Danmark er udskidt af kalk og vand. Sverige er udhugget i granit. Dansk jävlar.

Således skriger Sveriges store skuespiller Mikael Persbrandt i en ny reklame for fodboldkampen mellem Sverige og Danmark i aften på svensk Kanal 5.

I reklamen holder Mikael Persbrandt derefter en lille kort pause, og så skriger han igen højt til himlen med armene hævet: Dansk jävlar.

Inspireret af Lars von Triers 'Riget'
Sportschef på Kanal 5 i Sverige, Emir Osmanbegovic:

- Vi ønskede at lave et indslag i forbindelse med landskampen mellem Sverige og Danmark, der var lidt mere end det sædvanlige.

- Og så blev vi inspireret af Ernst Hugo Järegård i rollen som den koleriske svenske læge Stig Helmer i Lars von Triers tv-serie 'Riget', der står på taget af Rigshospitalet og skriger sin vrede ud over de 'jävla danskere'.

- Vi blev så enige om at bruge Mikael Persbrandt i vores fodboldreklame, fordi han også er et meget kendt ansigt i Danmark. Og reklamen er faktisk også lavet med meget stor kærlighed til Danmark og med kærlighed til fodbold, selvfølgelig med et glimt i øjet.

Danmark og Sverige spiller tirsdag aften returopgøret i kampen om at komme med til næste sommers EM i Frankrig. I det første opgør i Sverige vandt svenskerne 2-1. Danmark skal derfor vinde i aften i Parken.

Kampen spilles kl. 20.45 og kan følges på Ekstra Bladet eller ses på danske Kanal 5.

Mikael Persbrandt sviner danskerne til i ny fodboldreklame fra Sverige. (Foto: Kanal 5)
Mikael Persbrandt sviner danskerne til i ny fodboldreklame fra Sverige. (Foto: Kanal 5)
 

 

1 af 2 Mikael Persbrandt sviner danskerne til i ny fodboldreklame fra Sverige. (Foto: Kanal 5)
2 af 2 Dansk jävla. I er udskidt af kalk og vand, skriger Persbrandt.(Foto: Kanal 5)