Sveriges prinsesse Sofia har født

Prinsesse Sofia er blevet mor til en dreng

Sofia Hellqvist er tidligere blevet kåret til Sveriges smukkeste kvinde. (Foto; All Over)
Sofia Hellqvist er tidligere blevet kåret til Sveriges smukkeste kvinde. (Foto; All Over)

Sveriges prinsesse Sofia har født et barn på Danderyds Sygehus, oplyser hoffet i Stockholm ifølge nyhedsbureauet TT. Barnet blev født klokken 18.25, hedder det.

Prinsesse Sofia blev gift med prins Carl Philip i juni sidste år. Fire måneder efter brylluppet meddelte de, at de ventede et barn.

Barnet bliver kong Carl Gustaf og dronning Silvias femte barnebarn.

Det ældste barnebarn - og nummer to i arvefølgen efter kronprinsesse Victoria, som er gift med prins Daniel, er prinsesse Estelle. Hun blev storesøster i marts, da kronprinsesse Victoria og prins Daniel fik deres andet barn.

- Riksmarskallen har den glæde at meddele, at H.K.H. prinsesse Sofia tirsdag den 19. april 2016 klokken 18.25 fødte et friskt og velskabt barn på Danderyds Sygehus. Både mor og barn har det godt, hedder det.

På et pressemøde oplyser hoffet, at det blev en dreng.

Prinsesse Sofia blev først kendt i offentligheden som Sofia Hellqvist fra Älvdalen, da hun var en veninde til prins Carl Philip.

Prinsessen var dog kendt af nogle som deltager i det skandaleombruste reality-drama Paradise Hotel år 2005.

Parret mødtes ved en frokost hos fælles venner.

Prinsesse Sofia er også hertuginde af Värmland.

Kong Carl Gustaf fylder 70 år den 30. april i år.

I den svenske befolkning er tilliden til kongehuset på det højeste niveau siden 2010, viser en ny meningsmåling fra Som-instituttet ved Göteborgs universitet.

Iagttagere siger, at det svenske monarki har medvind på grund af blandt andet megen positiv opmærksomhed omkring bryllupper, fødsler og fødselsdage.

17 kommentarer
Vis kommentarer