Trump skal holde nallerne fra Prince-musikken

Pop-prinsens arvinger har udstedt forbud mod officielt brug af musikken

Stop nu hr. Præsident. Og hold fingrene fra al Prince-musik, siger popikonets arvinger. Foto: AP
Stop nu hr. Præsident. Og hold fingrene fra al Prince-musik, siger popikonets arvinger. Foto: AP

Det amerikanske kulturparnas er for en stor dels vedkommende enige om at tage afstand fra præsident Donald Trump og hans politik. Det sker ved at udeblive fra arrangementer og forbyde præsidenten at bruge f.eks. deres musik.

Senest har arvingerne efter Prince nedlagt forbud mod, at pop-prinsens musik anvendes ved et Trump-arrangement, skriver norske VG.

'Prince-familien har aldrig givet præsident Trump eller Det hvide Hus tilladelse til at bruge Prince's sange, og man har bedt dem om standse enhver brug øjeblikkelig', skriver Omarr Baker fredag på Twitter. Han er halvbror til Prince.

Amerikansk rapper raser over Trumps ulovlige brug af hit

Præsidentens kampagne-organisation har ifølge Hollywood Reporter brugt 'Purple Rain' - en af pop-prinsens mest spillede sange - som underholdning på præsidentens valgkampmøder - senest i Missisippi i denne uge.

Men Prince-musikken er som omtalt ikke den eneste musik, som Trump og hans folk officielt skal holde nallerne fra. Rolling Stones, Adele, Neil Young, R.E.M., Aerosmith, Queen og George Harrison er blandt de mange andre, som har bedt Trump-administrationen om ikke bruge deres musik.

Rockikoner truer Trump med retssag

Og på den klassiske fløj har arvingerne til Luciano Pavarotti klaget over, at Trump-lejren uden tilladelse spillede den store tenors Puccini-arie 'Nessum Dorma' på valgkampmødene i 2016.

Prince døde i april 2016 af en overdosis af kraftige smertestillende piller. Han blev kun 57 år gammel.

Han havde ikke skrevet testamente og havde ingen børn. Det er derfor hans søskende, som varetager hans interesser.