TV: ’60 Minutes’-stjerne dræbt i ulykke

Journalisten Bob Simon er omkommet i en voldsom trafikulykke

Følg Internationale kendte

Den kendte ’60 Minutes’-journalist Bob Simon er blevet dræbt i en trafikulykke. Det oplyser tv-stationen CBS News i en pressemeddelelse.

Den voldsomme ulykke skete onsdag omkring klokken 19 i New York, og 73-årige Bob Simon blev erklæret død ved ankomsten til Saint Luke's Roosevelt Hospital.

Simon sad på bagsædet af den nu totalsmadrede Lincoln Town Car. Bilen kolliderede med en Mercedes i et lyskryds og, ifølge politiet i New York ramte den efterfølgende en helle.

Da redningsmandskabet nåede frem var Bob Simon bevidstløs og trak ikke vejret. Han havde alvorlige skader på både krop og i hovedet.

Så smadret vi var den Lincoln Town Car, som Bob Simon kørte i, da ulykken skete. (Foto: AP)
Så smadret vi var den Lincoln Town Car, som Bob Simon kørte i, da ulykken skete. (Foto: AP)

Chaufføren i den lejede bil slap mirakuløst med skader på arme og ben, mens føreren af Mercedesen slap uskadt fra ulykken. 

Bob Simon blev ansat på CBS I 1967 og har siden været en af deres mest fremtrædende reportere. Simon har sendt nyheder hjem til de amerikanske seere fra verdens brandpunkter. Han har blandt dækket Vietnam-krigen og Golf-krigen.

Fanget i Irak
I 1991 blev han taget til fange af irakiske styrker i begyndelsen af Golf-krigen. Bob Simon og tre kolleger blev holdt fanget i 40 dage, og den oplevelse skrev han senere om i sin bog ’Fyrre dage’.

- Det er sådan et stort tab for os alle på CBS News, siger chefproduceren bag ’60 Minutes’, Jeff Fager, ifølge CNN.

- Tragedien bliver kun større af, at vi skal miste ham i en trafikulykke – en mand som ham, der har klaret flere farlige situationer end næsten enhver anden journalist i moderne tid. Vi kommer til at savne ham, siger Jeff Fager.

Bob Simon blev 73 år. (Foto: AP)
Bob Simon blev 73 år. (Foto: AP)
 

Bob Simons arbejde høstede stor anerkendelse. Blandt andet fik han gennem sin karriere hele 27 Emmy-priser. Simon blev også belønnet med den elektronisk journalistik højeste ærespris - en Alfred I. DuPont-Columbia University Award. Det var hans dækning af folkedrab under den bosniske krig, der sikrede ham den fornemme pris.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby