TV: Her styrter Harrison Ford ned med fly

Den 72-årige skuespiller indlagt efter han styrtede ned i privatfly på en golfbane

Privatoptagelser viser Harrison Fords fly lige før styrtet. (Video: AP)
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Det var ikke tale om et filmstunt fra endnu en Indiana Jones film men den skinbarlige virkelighed, da skuespiller Harrison Ford torsdag aften dansk tid styrtede ned i et fly i Californien.

Den 72-årige Ford var lettet ved 14.30-tiden torsdag eftermiddag lokal tid fra Santa Monica Lufthavn men meddelte kort efter ifølge lufthavnsmyndighederne, at han havde motorproblemer og bad om øjeblikkeligt at kunne vende tilbage til lufthavnen.

- Engine failure; immediate return, kan man høre en umiddelbart rolig Harrison Ford-stemme sige på en offentliggjort lydoptagelse til kontroltårnet.

Han nåede dog aldrig tilbage til Santa Monica Lufthavn. I stedet lykkedes det den ganske rutinerede pilot Ford, der sad i det bagerste sæde, at lande på en golfbane midt i et ellers beboet kvarter.

På lydoptagelsen her kan du høre Harrison Fords alarmopkald til kontroltårnet:

Landede på golfbane
Billeder af det enmotors-vintage Ryan fly fra Anden Verdenskrig viser en smadret snude. Flyet ramte efter sigende også et træ på vejen ned, før Ford i ægte Indiana Jones stil landede flyet på maven af græsplænen af Penmare Golfklub i Venice.

Det er dermed også noget af et mirakel at ingen andre på landjorden er kommet noget til. Harrison For selv menes ikke at have fået livstruende skader.

- Far er noget forslået. Men han er ok. Han er lige den mand, som du tror han er. Han er utrolig stærk, skrev Harrison Fords søn senere på twitter, efter den kendte pilot var blevet ført fra flyet og til hospitalet.

Harrison Ford var netop kommet sig over et brækket ben under indspilningerne til Star Wars VII filmen sidste sommer.

Vidner siger ifølge CNN, at skuespilleren blødte en del fra hovedet, da han blev båret væk.

Det er ikke første gang, at Star Wars stjernen har været involveret i en flyulykke. I det virkelige liv vel at mærke. I 1999 styrtede han i selskab med sin flyveinstruktør med en helikopter i en flod.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+