Undskylder efter 20 år

Talkshow-værten Jimmy Fallon undskylder nu en parodi, han lavede for to årtier siden

Jimmy Fallon klædt ud som Chris Rock. Foto: Ritzau Scanpix
Jimmy Fallon klædt ud som Chris Rock. Foto: Ritzau Scanpix

Jimmy Fallon er én af USA's mest populære talkshow-værter, men hans vej mod toppen har ikke altid været køn.

Det fortæller 'The Tonight Show'-værten selv i et opslag på Twitter, hvor han nu beklager en 20 år gammel sketch, han lavede, da han var en del af 'Saturday Night Live'-holdet.

Her klædte han sig nemlig ud som den sorte komiker Chris Rock, og det skete ved, at han smurte sig ind i mørk sminke. Det kalder man i dag 'blackfacing', og det er virkelig noget, der kan få sindene i kog i USA.

Netflix-stjerne fuppet: - Jeg var mistænksom

I den seneste tid er en video af sketchen begyndt at florere på sociale medier, hvorfor Jimmy Fallon er røget til tasterne.

'I 2000, da jeg var på SNL, tog jeg en forfærdelig beslutning om at lave en parodi på Chris Rock, imens jeg brugte blackface. Der er ingen undskyldning for dette', skriver Jimmy Fallon.

Han fortsætter:

'Jeg er meget ked af at have taget denne indiskutabelt fornærmende beslutning, og jeg vil gerne takke jer alle for at have holdt mig ansvarlig'.

Jimmy Fallon som vi kender ham i rollen som talkshow-vært. Foto: Ritzau Scanpix
Jimmy Fallon som vi kender ham i rollen som talkshow-vært. Foto: Ritzau Scanpix

Over for New York Times har Fallon afvist at kommentere yderligere på sagen, mens Chris Rock ikke har besvaret avisens henvendelse.

I sketchen giver Jimmy Fallon den hele armen, da han på under et minut får langet diverse fornærmelser ud over rampen.

- Jeg har set 'Hvem vil være millionær', og ved I hvad? Der er ikke mange sorte mennesker i det program, siger han udklædt som Chris Rock og fortsætter:

- Vil I vide hvorfor? Fordi sorte mennesker ikke kan lide at svare på spørgsmål. Åh ja, de vil være millionærer, men så bliver du nødt til at stille deres former for spørgsmål som: 'I 1981, hvor mange gram crack røg Rick James, da han indspillede 'Super Freak'?.

Også Jimmy Kimmel, der ligeledes er talkshow-vært, har tidligere benyttet blackface og faktisk flere gange, da han kørte sin parodi på basketballspilleren Karl Malone i 'The Man Show'.