Annonce:
Annonce:

Ung sangerinde lettet over psykisk diagnose

Da Demi Lovato fandt ud af, at hun var bipolar lidelse, var der endelig hjælp at hente

Demi Lovato med sin elskede Wilmer Valderrama . Foto: Planet Photo
Demi Lovato med sin elskede Wilmer Valderrama . Foto: Planet Photo
Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Skade på sig selv, smugling af stoffer, massivt alkoholmisbrug, dyb afhængighed af kokain og psykiske problemer.

Stoffri sangerinde: Jeg elsker dig Wilmer

Allerede i meget ung alder har den nu 22-årige skuespiller og sangerinde Demi Lovato kæmpet mod mange dæmoner.

Tilbage i marts fejrede den tidligere 'X Factor'-dommer treårsdagen for sit misbrugsstop, og tidligere i maj var Lovato en del af lanceringen af projekt 'Be Vocal: Speak Up for Mental Health', som sætter fokus på at bryde tabuet om psykiske sygdomme.

Psykisk syg stjerne vil hjælpe andre

Selv har hun en bipolar lidelse, som har ført mange destruktive tanker med sig. Og kun takket være sin familie, der hev hende til lægen, fik hun styr på de dystre tankemønstre, fortæller 'Let It Go'-sangerinden til BBC.

Annonce:

- Jeg husker, at jeg smilende tænkte: 'Okay, godt, så er der ikke noget galt med mig som person. Det er bare en midlertidig tilstand, jeg kan gøre noget ved. Jeg behøver ikke have det sådan her for evigt', siger sangerinden.

Stjerne forbyder alkohol og stoffer på turné

Bipolar lidelse er en mental tilstand med kraftige humørsvingninger, som kan lede til mørke tankemønstre i en manisk og depressiv retning og i værste tilfælde også selvmordstanker.

- Jeg forstod ikke selv, hvad jeg kæmpede mod. Men da jeg fandt ud af det, blev jeg klar til at dele min historie. Det er ikke noget, man bør skamme sig over - jo mere folk taler om det, desto hurtigere kan de få hjælp, understreger sangerinden.

Popstjerne: Jeg smuglede stoffer

- Hvis det er meningen med, at jeg er sat i denne verden, så er det er det, jeg vil gøre. Der er så meget mere i livet end at synge, siger sangerinden og tilføjer, at hendes musik har fået en mere positiv klang efter diagnosen.

Annonce:

Lovato fik hjælp på en afvænningsklinik mod sin spiseforstyrrelse, alkohol- og stofmisbrug, selvskade, depression og bipolar lidelse, men den sidste energi til helbredelsesprocessen fik hun fra skuespillerkæresten Wilmer Valderrama, har hun fortalt.

Ifølge tal fra Depressionsforeningen i Danmark rammer bipolar lidelse to til tre procent af befolkningen og optræder lige hyppigt hos kvinder og mænd.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: