Uplanlagt sex

Optagelserne af de berømte og berygtede sexscener i 'Game of Thrones' var i høj grad improviserede. Det afslører en af de involverede skuespillere

Sexscenerne i 'Game of Thrones var langtfra planlagt til mindste detalje. Foto: HBO
Sexscenerne i 'Game of Thrones var langtfra planlagt til mindste detalje. Foto: HBO
Følg Internationale kendte

Der har været sagt og skrevet meget om de mange sexscener, der var med til at definere og profilere HBO-serien 'Game of Thrones' som en af de mest banebrydende streaming-successer nogensinde.

Nu fortæller en af hovedpersonerne, hvordan scenerne kom i kassen. Og ifølge skuespiller Gemma Whelan, der spillede den handlekraftige, biseksuelle Lady Yara Greyjoy, var der ikke meget styr på sagerne, når de intime scener skulle optages.

I et interview med den britiske avis The Guardian kalder hun optagelserne af sexscenerne for en 'hektisk rodebutik'.

Til avisen siger hun, at instruktøren blot sagde: 'Når vi råber action!, så giver I den bare gas'.

- Det kunne være en hektisk rodebutik, men mellem os skuespillere var vi naturligvis opmærksomme på hinanden. Der var en scene i et bordel med en kvinde, og hun var meget afklædt og eksponeret, så vi talte om, hvor kameraerne skulle være, for at hun var ok med det.

- En instruktør kunne måske finde på at sige: 'Bid lidt i hendes bryst og giv hende et klap i bagdelen. Kør!', men jeg ville altid tale det igennem med min medskuespiller, siger Gemma Whelan.

Gemma Whelan på den røde løber sidste år til Bafta Film Awards i London. Foto: Ritzau Scanpix
Gemma Whelan på den røde løber sidste år til Bafta Film Awards i London. Foto: Ritzau Scanpix
 

I interviewet påpeger Whelan desuden, at det er hendes erfaring, at tingene i tv- og filmbranchen har ændret sig en hel del, siden 'Game of Thrones' blev optaget.

Blandt andet har de fleste større produktioner nu en såkaldt 'intimitets-koordinator' tilknyttet, så skuespillerne ikke er i tvivl om, at der holdes øje med, at alt foregår efter bogen, og ingen får overskredet deres grænser.

- Med intimitets-koordinatorer, er det koreografi - du flytter dig derhen, du bevæger dig i den retning, og tilladelser og samtykker bliver indsamlet, før man går i gang med optagelserne. Det er et skridt i den rigtige retning, siger Gemma Whelan.

Hovedrolleindehaveren Emilia Clarke har tidligere fortalt, hvordan hun har det med de mange ofte grænseoverskridende sexscener, hun var tvunget til at medvirke i.

Seneste nyt

Hun mobber. Hun intimiderer. Hun håner.

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.