Annonce:
Annonce:

UPS! Udsigt til hemmelighederne

Tjekkisk-fødte Paulina Porizkova afslørede måske mere end beregnet, da hun præsenterede sin nye bog i Prag

Annonce:
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Hun har levet et mere dramatisk og farverigt liv end de fleste, den tjekkisk-fødte model Paulina Porizkova, der netop har skrevet sine erindringer, 'Case Pavlina'.

Dramaet begyndte allerede som barn, hvor hendes forældre flygtede til Sverige for at undgå den sovjetiske besættelse i 1968. Paulina blev ladt tilbage hos sin bedstemor, og først efter et massivt internationalt pres, ledet af Olof Palme, blev hun genforenet med forældrene i Sverige syv år senere.

Det holdt dog ikke længe. Faderen forlod familien, og siden har Paulina lagt ham på is.

 

Bikini-forside
I 80'erne blev hun opdaget af Elite Model's, da en kvindelig fotograf sendte billeder ind af hende i det håb, at modelbureauet ville påskønne billederne og måske hyre hende til at tage flere på mere permanent basis.

Annonce:

Istedet var det Porizkova, de var interesserede i, og så gik det slag i slag. I 1984 blev hun den første østeuropæner på forsiden af det prestigefyldte Sports Illustrateds bikini-udgave. En tjans hun gentog året efter.

Foto: Evan Agostini/Invision/AP Photo
Foto: Evan Agostini/Invision/AP Photo
 

Gift med rockstjerne
Magasinet People udnævnte hende i 1990 og '92 som en af de 50 smukkeste kvinder i verden, og i 1988 tegnede hun med Estée Lauder den daværende højeste kontrakt på seks millioner dollars til at stå i spidsen for dets kosmetik-kampagne.

Fotomodel vil have grise-brudepiger

Dansk model afslører hemmeligheder

Renée Toft om skilsmissen fra Helmig: Jeg ville have mere nærvær - og mere sex

Hun var en del af dommer-panelet i 'America's Next Top Model', indtil hun blev fyret - måske for at have kritiseret divaen Tyra Banks, måske af spare-hensyn for tv-selskabet. Forklaringerne stemmer ikke overens.

Siden har hun brugt mere tid på film, og hun har startet en familie med rockstjernen Rik Ocasek fra gruppen The Cars - og så har hun haft tid til at skrive en bog om sit farverige liv.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Danmark skal ikke lade sig intimidere
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: