USA kræver Polanski udleveret

USA forsøger endnu en gang at få den overgrebsmistænkte filminstruktør Roman Polanski udleveret - denne gang fra Polen

Roman Polanski er her fotograferet under filmfestivalen i Cannes i 2013.(Foto: AP)
Roman Polanski er her fotograferet under filmfestivalen i Cannes i 2013.(Foto: AP)

Anklagemyndigheden i USA har sendt en anmodning til de polske myndigheder om udlevering af filminstruktøren Roman Polanski. Det oplyser statsadvokaten i Polen ifølge nyhedsbureauet PAP.

Instruktøren er i USA mistænkt i en snart 40 år gammel sag om overgreb mod en mindreårig i USA. Tilbage i 2009 og 2010 sad instruktøren 10 måneder i arrest i Schweiz, da USA også dengang krævede ham udleveret.

En domstol i alpelandet endte dog med at afvise at udlevere instruktøren til USA.

Roman Polanski flygtede fra USA og har dermed undgået en retssag om voldtægt af den 13-årige Samantha Geimer. (Foto: AP) Intl. kendte Polanskis offer i ny bog: - Jeg sagde nej

Roman Polanski har polske forældre, men bor i Frankrig. Han har opholdt sig i Krakow i Polen i forbindelse med forberedelserne til filmoptagelser.

Med kravet fra USA risikerer den 81-årige instruktør igen at blive tilbageholdt, mens de polske myndigheder behandler udleveringssagen.

Sex med mindreårig pige på 13 år
Roman Polanski forlod USA i 1978, og siden har han ikke været i landet. Han er anklaget for at have forgrebet sig på en 13-årig pige.

Angiveligt gav instruktøren pigen champagne og sovemedicin, inden han forgreb sig på hende.

Polanski har tidligere erkendt at have haft sex med den mindreårige pige. Men han nægter, at der er tale om en såkaldt drugrape, hvor man opnår samleje ved at bedøve sit offer, som så ikke kan gøre modstand.

Roman Polanski, 78, indrømmer i ny dokumentarfilm, at han udsatte en 13-årig pige for sexovergreb. (Foto: AP) Film Polanski erkender børnesex - og modtager hæder

0 kommentarer
Vis kommentarer