Verdenskendt filminstruktør død 90 år gammel

Den britiske filminstrukør Nicolas Roeg døde fredag aften

Filminstruktøren Nicolas Roeg er død 90 år gammel. Det bekræfter hans søn Nicolas Roeg Jr., der til BBC udtaler, at hans far døde fredag aften.

- Han var en fantastisk far. Han havde lige holdt sin 90 års fødselsdag i august måned, siger Nicolas Roeg Jr.

Flere medier har netop skrevet om dødsfaldet heriblandt The Guardian  og filmbladet Variety

Den britiske filminstruktør Nicolas Roeg startede sin karriere som filmfotograf  i verdenskendte film som 'Lawrence of Arabia' og 'Fahrenheit 451'.

Men da han selv overtog styringen som filminstruktør, gik det også strygende. Han debuterede i 1970 med filmen 'Performance', der blandt andet havde Mick Jagger på rollelisten. Herefter kom filmen 'Walkabout' fra 1971. Men det var med gyserfilmen 'Rødt Chok', der på engelsk havde titlen 'Don't Look Now', at han fik sit store gennembrud. Her spillede Donald Sutherland og Julie Christie de bærende hovedroller.

Nicolas Roeg havde også selveste David Bowie med på rollelisten i sin film  'The Man Who Fell To Earth'.

I forbindelse med rygterne om, at Donald Sutherland og Julie Christie havde dyrket rigtig sex i en meget kendt scene fra hans film 'Rødt Chok' , afslørede Nicolas Roeg overfor BBC i 2013, at det var falske rygter, der dog var meget flatterende, fordi det betød, at hans publikum synes, at filmen er meget autentisk.

- Hvad du kigger efter i tingene er en slags sandhed, forklarede Nicolas Roeg, der i øvrigt også har været formand for juryen på Copenhagen  International Filmfestival i 2005.

Nicolas Roeg er også kendt for filmene 'Bad Timing' og 'The Witches'. (Foto: Polfoto)
Nicolas Roeg er også kendt for filmene 'Bad Timing' og 'The Witches'. (Foto: Polfoto)