Verdensstjerne slagtet på Instagram: Dit fede svin

Skaberen af tv-serien 'Girls', Lena Dunham blev udsat for ondskabsfuld shitstorm omkring sin krop, fordi hun optrådte i selfie iført sin kærestes Calvin Klein-underbukser

Her poserer Lena Dunham i sin kærestes Calvin Klein-underbukser. Et billede, der sendte en hadefuld shitstorm mod Lene Dunham, der nu har forladt twitter.(Foto: Instagram)
Her poserer Lena Dunham i sin kærestes Calvin Klein-underbukser. Et billede, der sendte en hadefuld shitstorm mod Lene Dunham, der nu har forladt twitter.(Foto: Instagram)
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Ekstra Bladet har netop beskrevet, hvordan den 20-årige supermodel  Gigi Hadid er blevet svinet til på de sociale medier for at være for fed. Og nu viser en ny sag, at det efterhånden er blevet en ubehagelig trend, at folk på de sociale medier håner kendte kvinder, hvis de er utilfredse med deres kroppe.

Supermodel bliver kaldt fed - nu svarer hun igen

Det nyeste skud på stammen for offentligt hån på de sociale medier er den 29-årige skuespiller og skaber af den populære tv-serien 'Girls', Lena Dunham, der på sin instagram-profil blandt andet er blevet kaldt en fed gris, fordi hun i en selfie poserede i sin kærestes Calvin Klein-underukser.

Lena Dunham er talskvinde for feminisme og kvinders selvtillid til egen krop. Og hun har aldrig været bange for at vise sin fyldige krop frem på de sociale medier. Men nu siger hun stop. Selv Lena Dunham har en grænse. Den store shitstorm, hun fik efter selfie-billedet i sin kærestes underbukser, har fået verdensstjernen på andre tanker.

Lena Dunham: Alle har set min vagina

Jeg er udsat for verbal vold
- Jeg føler mig udsat for verbal vold, siger Lena Dunham, der f.eks. ikke længere selv vil styre sin egen twitter-profil, men har fået en anden til at gøre det for sig. Hun orker nemlig ikke selv at blive konfronteret med diverse ondskabsfulde bemærkninger, hvor hendes krop bliver svinet til.

En af de værste angreb mod Lena Dunham kom fra en twitter-bruger med navnet 'donnythemick':

- Lena Dunham. Hvorfor lægger du sådan et billede ud på de sociale medier? Ingen gider at se på din flæskede fede krop. Begynd dog at respektere din egen krop og vis noget selvkontrol, når du sidder ved middagsbordet. For Guds skyld. Gå dog på en diæt dit fede svin.

Skuespiller kaldt pædofil af politiker

(artiklen fortsætter under billedet)

Her er endnu en selfie af Lena Dunham fra instagram.(Foto: instagram)
Her er endnu en selfie af Lena Dunham fra instagram.(Foto: instagram)
 

Min hund åd mine trusser
Lena Dunham har selv udtalt sig om episoden til mediet Re/code:

- Jeg synes selv, at det var et sjovt billede. Jeg var nødt til at tage min kærestes underbukser på, fordi min hund netop havde spist alle mine trusser.

- Det var jo ikke et pornografisk billede. Jeg havde bare boxer-shorts på. Og det udviklede sig altså til at blive en af de mest modbydelige debatter om kvindekroppen, som jeg har oplevet. Og min Instagram-profil blev pludselig et mødested for diverse kvindehadere.

Girls-skaber viser bryster på instagram

Lena Dunham fortalte også over for Re/code omkring sine bekymringer med henblik på at være en rollemodel for yngre kvinder:

- Jeg havde to følelser: a) Jeg ønsker ikke at dele mit liv på den her både - men b) Der er teenage-piger, der opsøger mig på de sociale medier, fordi de vil se, hvad jeg læser eller se et billede af min underlige undertøjs-spisende hund, eller se, hvordan Jenny fra mit kontor ser ud. Og jeg ønsker ikke, at de skal se et billede af mig iført min kærestes underbukser, hvis de samtidigt i kommentarfelter kan læse, at jeg er fed og ulækker, og at alle, der ser ud som mig, er frastødende.

Stening til døde
Omkring sit twitter-stop udtaler Lena Dunham følgende:

- Selv om jeg kan adskille mig selv fra den verbale vold, som jeg bliver udsat for, skaber det alligevel en slags kræftfremkaldende følelse i mit indre. Jeg kan f.eks. læse 10 kommentarer, hvor folk foreslår, at jeg skal stenes til døde. Det er jo verbalt misbrug. Det er ikke ord og bemærkninger, som man ville acceptere i et normalt menneskeligt forhold. Derfor gik jeg personligt ud af twitter. Det var mere sikkert bare at sige stop.

Lena Dunham administrerer dog stadig sin egen instagram-profil:

- Instagram er et mere positivt socialt medie. Jeg tager et billede. Jeg lægger det ud. Og jeg går videre.

Nøgenglad seriestjerne vil væk fra skærmen

Her poserer Lena Dunham i frækt undertøj på instagram.(Foto: Instagram)
Her poserer Lena Dunham i frækt undertøj på instagram.(Foto: Instagram)
 

 

 
 

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

BREAKINGBREAKING
Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind