Vilde veje til showbiz: Sådan blev de filmstjerner

Det er svært at forestille sig stinkende rige filmstjerner lave andet end at være kendte, men mange af dem kommer fra helt andre kår. Nogle af dem blev endda kendte ved et totalt tilfælde, og der gemmer sig nogle vilde historier iblandt!

Foto: Jordan Strauss/Ritzau Scanpix
Foto: Jordan Strauss/Ritzau Scanpix
 

Chris Pratt

Stjernen fra 'Guardians of the Galaxy' og 'Parks and Recreation' har altid vidst, at han ville blive kendt, fortalte han i et interview med Entertainment Weekly i 2014.

- Min brydetræner fra high school minder mig altid om dengang, jeg kom ind på hans kontor, og han spurgte mig 'Chris, hvad vil du gerne være?' Og jeg svarede, 'det ved jeg ikke, men jeg ved, jeg bliver kendt, og jeg ved, jeg kommer til at tjene en fandens masse penge'.

- Jeg havde ingen idé om hvordan. Jeg havde ikke gjort noget for det. Det var lige så dumt som at sige, 'jeg bliver nok astronaut. Jeg er sikker på, at jeg vælter ind i en astronautdragt en dag og ender i rummet,' sagde han dengang.

Tog chancen
Alligevel lykkedes det ham på mirakuløs vis at blive kendt. Han prøvede da også at uddanne sig til skuespiller, men han droppede ud efter blot et halvt semester. I stedet tog han til Hawaii og boede i en vogn på stranden, mens han arbejdede som tjener på en restaurant.

En dag kom skuespiller og instruktør Rae Dawn Chong ind på restauranten, og det ændrede Chris Pratts liv. Han besluttede sig for at fortælle hende om sine skuespillerdrømme, mens han serverede for hende.

- Jeg sagde, 'du er med i film, ikke? Det har jeg altid gerne villet være'. Hun svarede, 'du er sød, spiller du skuespil?' og jeg svarede, 'det kan du bande på, jeg gør! Smid mig ind i en film!'

Det gjorde hun så. Chris Pratt fik en rolle i filmen 'Cursed Part III', som dog aldrig blev udgivet. Men nu var han i Los Angeles og havde fået en fod indenfor, og han landede flere mindre roller i film og serier, før han til sidst endte i 'Parks and Recreation'.

Foto: Jordan Strauss/Ritzau Scanpix
Foto: Jordan Strauss/Ritzau Scanpix
 

Natalie Portman

Allerede som barn var hun interesseret i film og teater, som hun jævnligt så med sine forældre, men det var et helt specielt tilfælde, der gjorde, at hun selv blev en del af branchen.

Da hun blot var ti år gammel, blev hun nemlig opdaget af en agent fra et modelbureau.

- Jeg var bare i et pizzeria efter danseundervisning med min mor, fortæller Natalie Portman til Hollywood Reporter.

Agenten spurgte den unge piges mor, om de ville komme ind til et møde, og det fandt Natalie Portman smigrende.

Men det gik op for hende, at hun ikke kun ville være kendt for sit udseende. Derfor bad hun agenten om at sætte hende i kontakt med deres skuespil-agenter, og det gjorde de.

Hurtigt kom hun til audition på en række teaterproduktioner, før hun som 12-årig landede sin første filmrolle. Og så er resten vist historie.

Foto: Evan Agostini/Ritzau Scanpix
Foto: Evan Agostini/Ritzau Scanpix
 

Charlize Theron

Hun ville egentlig være balletdanser, men hun fik en knæskade, som gjorde, at hun måtte skifte retning. Derfor kastede hun drømmene mod Hollywood i stedet.

Hun ankom i Los Angeles med en formue på 400 dollars - svarende til næsten 2500 kroner - som hun skulle leve for.

Det fortalte hun til Oprah Winfrey i 2005 i magasinet O. Her blev hun blandt andet spurgt, hvad der fik hende til at flytte.

- Ved du hvad? Det var bare normal, simpel, ung og dum naivitet.

Opdaget i banken
Da pengene var ved at være brugt, forsøgte Charlize Theron at hæve penge fra en check, hun havde fået for et modeljob i New York, men fordi checken var fra en anden stat, kunne hun ikke få dem udbetalt.

- Jeg tiggede og bad, og en mand kom over for at prøve at hjælpe mig. Jeg skulle udfylde en masse papirer og åbne en bankkonto, og så fik jeg pengene.

- Hvad jeg ikke vidste, var, at jeg var til audition hos ham, der skulle blive min fremtidige manager. På vej ud gav manden, der hjalp mig, sit kort. Han sagde, 'hvis du er interesseret, vil jeg gerne repræsentere dig,' fortæller hun.

I dag mener hun selv, hun var heldig.

- Jeg ville tage meget fejl, hvis jeg ikke sagde, der var noget, der hed 'det rigtig sted på det rigtige tidspunkt' - held. Jeg ved ikke, hvad jeg ville have gjort som det næste. Jeg havde ingen idé om, hvordan man fik en manager, fortæller hun.

Foto: Hubert Boesl/Ritzau Scanpix
Foto: Hubert Boesl/Ritzau Scanpix
 

Charlie Hunnam

Juleaftensdag som 17-årig var Charlie Hunnam i en skobutik i sin hjemby Newcastle i England med sin bror for at købe de sidste gaver, har han blandt andet fortalt i tv-programmet 'Live with Kelly and Ryan'.

Fra den anden side af butikken var der en dame, der kiggede på ham, og fordi han var lidt småfuld og fyldt med juleglæde, sendte han hende et luftkys gennem rummet.

- Hun var ældre end mig, men hun smilte bare lidt, og så kom hun op til mig og spurgte, om jeg nogensinde havde overvejet at blive skuespiller, for hun var nemlig produktionsmanager på en tv-serie kaldet 'Byker Grove'.

- Jeg fortalte, at jeg allerede gik på en filmskole, og at det var min livsdrøm at arbejde i filmbranchen. Så det var blindt held, men jeg har altid troet på, at hvis du dedikerer dine intentioner mod noget med et åbent hjerte, hjælper universet dig på en måde, siger den tidligere 'Sons of Anarchy'-stjerne.