Voldsom prisstigning: Solgt for en halv milliard

Den Japanske mangemilliardær Yusaku Maezawa har solgt et maleri af kunstneren Jean-Michel Basquiat for en halv milliard

Maleriet, der ikke har en titel, er nu blandt de dyreste værker nogensinde af den afdøde kunstner Jean-Michel Basquiat. Foto: MARY ALTAFFER/Ritzau Scanpix
Maleriet, der ikke har en titel, er nu blandt de dyreste værker nogensinde af den afdøde kunstner Jean-Michel Basquiat. Foto: MARY ALTAFFER/Ritzau Scanpix
Følg Underholdning
Følg INTL. Kendte

Et fem meter langt maleri af kunstneren Jean-Michel Basquiat er blevet solgt for svimlende 600 millioner kroner.

Det er den passionerede kunstsamler og mangemilliardær Yusaku Maezawa, der har solgt maleriet på en auktion.

Det skriver Forbes.

Maleriet er fra 1982 og den japanske rigmand købte selv værket i 2016 for lidt mere end 400 millioner kroner, og dermed har han altså kunnet hive en fortjeneste hjem på 200 millioner kroner i løbet af blot seks år.

Jean-Michel Basquiats værker er steget voldsomt i pris de seneste år, og da Yusaku Maezawa købte værket i 2016, var det til den højeste pris nogensinde for et værk af Basquiat.

Allerede året efter slog han dog sin egen rekord ved at købe et Basquait-maleri af et kranium for 110,5 millioner dollars, svarende til næsten 780 millioner kroner.

Yusaku Maezawa har tjente milliarder på onlinehandel i Japan. Foto: Koji Sasahara/Ritzau Scanpix
Yusaku Maezawa har tjente milliarder på onlinehandel i Japan. Foto: Koji Sasahara/Ritzau Scanpix
 

Det var det dyreste værk af en amerikansk kunstner nogensinde solgt på auktion, indtil rekorden blev slået tidligere i år, da Andy Warhols portræt af Marilyn Monroe blev solgt for 195 millioner dollars, svarende til næsten 1,4 milliarder kroner.

Jean-Michel Basquait har selv samarbejdet med netop Andy Warhol, og han var enormt populær i sin levetid, trods sin unge alder. Han afgik ved døden i 1988 i en alder af blot 27 år. Dødsårsagen var en overdosis af heroin.

I en periode dannede han par med popstjernen Madonna.

Rigmanden Yusaku Maezawa har blandt andet tjent sine penge på virksomheden Zozotown, som er den største online tøjforretningen i Japan. Han stiftede virksomheden i 1998, og i 2019 solgte han moderselskabet Zozo til Yahoo Japan for 3,7 milliarder dollars.

Han har blandt andet været i medierne verden over for sin store interesse i rumrejser, og i december sidste år tilbragte han 12 dage på den internationale rumstation.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind