Woody Allen: TV-produktion er en katastrofe for mig

Den snart 80-årige veteran med 50 film i rygsækken glimrer i Cannes

Woody Allen omgivet af skønhed: Emma Stone og Parker Posey på den røde løber i Cannes. Foto. AP
Woody Allen omgivet af skønhed: Emma Stone og Parker Posey på den røde løber i Cannes. Foto. AP
Følg Underholdning
Følg Internationale kendte

Han ser gammel, indsunken og miserabel ud, men snart 80-årige Woody Allen er fortsat fuld af ideer, skriver VG

Woody Allen skal lave sin første tv-serie

Alligevel er der noget, Allen - som sædvanligt - er ked af. Denne gang er det, at han lod sig lokke til at lave en tv-serie med seks halv-times episoder for Amazon.

- Rent ud sagt var det en katastrofe for mig at begive mig ud i den slags. Jeg ser aldrig tv, og anede ikke, hvordan det skulle gøres. Mit udgangspunkt var, at det var nemt, men det skulle vise sig at bringe mig en en nærmest kosmisk forlegenhed. Jeg begreb simpelthen ikke, hvordan det skulle gøres.

Woody Allen nægter racediskrimination

Men nu var det så heller ikke tv, han skulle præsentere i Cannes, men derimod sin 'Irrational Man', som er hans film for i år.

Allen har lavet 50 film på 50 år, så lige der, ved han, hvad der sker.

Der er tale om en typisk Allen-film med en desperat, tungt drikkende filosofi-professor i Joachim Phoenix's skikkelse, som skal finde en mening med livet. Professoren genfinder både sit humør og potensen og kaster sig over kollegaen - den unge Parker Posey samt over studinen Emma Stone.

Og så har vi balladen.

Måske er det scener fra Allens eget liv - måske er det lommefilosofi.

Woody Allen til avis: Jeg misbrugte hende ikke

Men når journalisterne i Cannes spørger Allen om den slags, ligner han en træt og distræt herre, der ikke er tilstede. Og så lige pludselig vågner han og giver et langt og til tider underholdende svar.

Filosofi er et kært emne for Allen - uden at det giver nogen virkelige svar på noget som helst:

- Selvfølgelig er det vigtigt. Vigtige filosofer har bestemt måden, vi i det hele taget tænker på. Filosofi og religion forsøger at give mening, der det ikke findes mening. Filosofer og præster vil gerne forkynde mening og give folk noget at tro på. Religionen tilbyder endog et håb om at komme i himmelen efter døden. For mig er det en lige så idiotisk ide, som det denne filmen kredser om: At et drab kan give mening og retning i et menneskes liv.

Mange hælder til den teori, at hvis et svar er uforståeligt eller kryptisk, så er det nok dybt. Og i så fald er Woody Allen umådelig dyb.

Til gengæld er han ærlig og sjov, når han bliver spurgt om, hvorvidt han ville ønske, at han kunne lave nogle af sine gamle film om.

- Jeg er bange for, at jeg gerne ville have mulighed for at lave samtlige om. Men virkeligheden er også, at når jeg først har levet en film, ser jeg den aldrig igen, for så ville jeg hele tiden sidde og tænke og ærgre mig over alt det, jeg kunne have gjort bedre, griner han.

Ekstra Bladets flash!-redaktion er på Facebook. Klik HER, tryk 'like' og følg med i de seneste nyheder om kendte, kongelige, musik, tv og film.

Mere fra Ekstra Bladet+

Mettes skamløse spinshow

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+