'X Factor'-deltager indrømmer 13 voldtægter

Den 55-årige mand kender sig skyldig i sammenlagt 31 seksuelle overgreb foretaget gennem tre årtier

Phillip Blackwell blev et kendt ansigt i England på grund af sin deltagelse i X Factor. Arkivfoto: SWNS/Ritzau Scanpix.
Phillip Blackwell blev et kendt ansigt i England på grund af sin deltagelse i X Factor. Arkivfoto: SWNS/Ritzau Scanpix.

Den 55-årige Phillip Blackwell, der deltog i den britiske udgave af 'X Factor' i 2008, har i dag ved retten i Warwick i England erklæret sig skyldig i hele 31 seksuelle overgreb, heriblandt 13 voldtægter, der er blevet begået gennem tre årtier.

Sammenlagt er ni kvindelige ofre blevet udsat for seksuelle overgreb fra Phillip Blackwell i en periode på 22 år.

Det skriver flere medier heriblandt Metro, Birmingham Mail samt Warwickshire Police.

De seksuelle overgreb blev begået i Nuneaton, Warks og Birmingham i slutninger af 1990' erne samt i Cornwall i perioden fra 2005 til 2019. Både før og efter hans deltagelse i 'X Factor' i 2008.

Philip Blackwell har sammenlag begået 13 voldtægter og 18 andre seksuelle overgreb. Arkivfoto: SWNS/Ritzau Scanpix.
Philip Blackwell har sammenlag begået 13 voldtægter og 18 andre seksuelle overgreb. Arkivfoto: SWNS/Ritzau Scanpix.
 

En farlig mand
Politiinspektør Caroline Corfield udtaler følgende om sagen:

- Blackwell har foretaget seksuelle overgreb i en meget stor skala. Det er helt klart, at han er et farligt og manipulerende seksuelt rovdyr. Han har påført stor skade og ulykke til sine ofre udelukkende for at tilfredsstille sit eget seksuelle begær. Han er en meget farlig mand for kvinder.

Den 55-årige Phillip Blackwell vil modtage sin endelige dom i sagen den 27. juli. Og der er ingen tvivl om, at der bliver tale om en længerevarende fængselsstraf.

Sang sidste tone i 30 sekunder
Da Phillip Blackwell for 12 år siden i 2008 deltog i X Factor, havde han allerede begået adskillige seksuelle overgreb. Det havde 'X Factor'-produktionen dog intet kendskab til.

Den dengang 43-årige deltager fik masser af opmærksomhed og blev kortvarigt et kendt ansigt i England på grund af sin mærkværdige audition. Phillip Blackwell sang nemlig en besynderlig version af bandet Spandau Ballets nummer 'Gold', hvor han holdt den afsluttende tone i sangen i hele 30 sekunder.

Det skabte overskrifter i medierne. De tre dommere Simon Cowell, Cheryl Cole og Louis Walsh var dog på ingen måde begejstrede for Phillip Blackwells bizarre nummer. Han blev derfor stemt ud med det samme.