Zuckerberg: Muhammed-tegninger velkomne på Facebook

Facebooks grundlægger og chef understreger på sin private profil, at han ikke vil indføre censur efter tragedien i Paris

Mark Zuckerberg
Mark Zuckerberg
En udtalelse fra Frank Hvam om selvcensur blev for 10 år siden en af de udløsende faktorer i det, der endte med at blive til Muhammed-krisen. (Foto: Peter Hove Olesen) Danske kendte Frank Hvam kommenterer Paris-tragedie
 På sin Facebook-profil skriver Mark Zuckerberg, at hans verdensomspændende tidsrøver ikke har i sinde at lade sig kue af ømskindede religiøse fanatikere, der ikke ønsker at se humoristiske tegninger, der tager deres tro under (k)ærlig behandling.

I et opslag fortæller den 30-årige, stenrige, amerikanske entreprenør, at han for et par år siden oplevede, at en ekstremist i Pakistan forsøgte at få ham dødsdømt, fordi han nægtede at bandlyse indhold, den pågældende pakistaner mente krænkede Muhammed.

Zuckerberg og Facebook nægtede dengang at bøje sig, da han mener at det er sundt med forskellige vinkler - også satiriske - da det gør verden til et bedre og mere interessant sted.

Mark er Charlie
I forbindelse med tragedien i Paris fastholder Zuckerberg, at Facebook også i fremtiden skal være et sted, hvor folk frit kan udveksle meninger og holdninger.

- Facebook har altid været et sted, hvor folk på tværs af landegrænser har delt holdninger og ideer. Vi følger de enkelte landes lovgivning, men lader aldrig et enkelt land eller en gruppe mennesker diktere, hvad folk kan dele verden over. Og når jeg reflekterer over angrebet og mit eget møde med ekstremisme, er det tydeligt, at det er det, vi bliver nødt til at fastholde - at en gruppe ekstremister ikke skal have lov til  dræbe stemmer og holdninger over hele verden.

Zuckerbergs opslag sluttes af med den populære sympatierklæring #JeSuisCharlie