Utroskabs-forfatter: Alt handler ikke om dig, von Trier

Jenle Hallund er langt fra enig i Lars von Triers udlægning af skilsmissedramaet. Hun nægter at kommentere på, om de to har haft et seksuelt forhold

Jenle Hallund er overrasket over von Triers reaktion (Foto: People's Press)
Jenle Hallund er overrasket over von Triers reaktion (Foto: People's Press)
Følg Underholdning

Lars von Trier rystede for kort tid siden den danske presse, da han indrømmede, at bruddet med konen Bente Trier skyldes et erotisk forhold med forfatteren Jenle Hallund.

Indrømmelsen kommer oven på, at Jenle Hallund 15. september udsender bogen 'Mænd bærer min kiste'.

I bogen beskriver hun forholdet til fem mænd, som hovedpersonen elsker eller har elsket.

En af de fem mænd går under navnet 'geniet'. Ifølge Lars von Trier er denne karakter en fiktivversion af ham selv og det fik ham tidligere på eftermiddagen til at gå ud med en pressemeddelelse, hvor han angriber sin tidligere elskerinde og bogens forfatter i voldsomme vendinger.

'Min kommentar er at bogen, for at føje spot til skade, med en modbydelig sadistisk fryd går efter at ydmyge min kone. Tarvelighederne fyger og jeg kan ikke tage afstand nok fra denne bog og dens forfatter,' siger von Trier i pressemeddelelsen.

Laver drama ud af ingenting
Den udlægning er bogens forfatter langt fra enig i.

Da Ekstra Bladet møder Jenle Hallund ved hendes bogreception i hjertet af København, er det en tydeligt påvirket forfatter, der tager imod.

- Jeg er overrasket over hans reaktion, den havde jeg ikke set komme. Men det er helt i stil med hans tidligere pressehistorik at lave et stort drama ud af ingenting, siger hun til Ekstra Bladets udsendte og understreger der er tale om en fiktionsbog.

- Kapitlet geniet er ikke skrevet om Lars von Trier. Lars von Trier kalder sig selv et geni, men det er ikke ensbetydende med, at han er et geni. Man kan ikke læse min bog og efterfølgende konkludere, at karakteren geniet er Lars for det er usandt, siger hun.

Von Triers ord er ikke lov
Dermed står forfatterens ord i skærende kontrast til den pressemeddelelse den prisvindende filminstruktør tidligere på dagen udsendte, hvor han proklamerer, at bogen blandt andet omhandler hans seksuelle forhold til Jenle Hallund og at hun nedgøre instruktørens familie.

- Lars von Triers ord og forståelse er ikke lov. Mit kapitel om 'Geniet' nedgører ikke von Triers familie og kone. Der er han helt forkert på den, det er ikke sandheden.

- Hvordan hænger det så sammen med, at von Trier vælger at komme med den her pressemeddelelse, ovenpå en fiktivbog som du kalder det?

- Det ved jeg ikke. Jeg ved oprigtigt ikke, hvorfor han kommer ud nu og siger sådan her.

- Der er nogle mennesker der tror, at alt handler om sig dem og alt roterer rundt om dem. Jeg har ikke været ude at sige, at det her handler om Lars von Trier, det må stå for hans egen regning, at han står offentligt frem og tager den rolle på sig. Han stjæler kapitlet 'Geniet', for jeg har aldrig givet ham det, siger Jenle Hallund om hele misæren.

Har du haft et forhold med Lars von Trier?

- Jeg har haft et forhold med Lars von Trier, fordi jeg har arbejdet med ham i fire år.

Også et seksuelt forhold?

- Det svarer jeg ikke på. Det er ikke relevant for min bog.

Men det er vel relevant for de påstande han kommer med i sin pressemeddelelse?

- Det er relevant for Lars, det er ikke relevant for mig, slutter hun interviewet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Lars von Triers presseansvarlige. Hun fortæller, at von Trier ikke magter at udtale sig mere i forbindelse med sagen lige nu.

LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Uduelighed er ingen hindring for millionløn

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+