TV: Sådan bliver du mindst våd i regnvejret

Danmark har været ramt af nogle ordentlige regnskyl de sidste dage. Men hvordan holder man sig så tør som muligt? Det kan du få svar på her

Her kan du høre Kristine Niss, der er lektor i eksperimental fysik på RUC, fortælle, hvordan du bliver mindst våd, når det regner (video: Julie Sørensen)

Efteråret er for alvor kommet til Danmark med alt hvad det indebærer. Det betyder også, at der kommer en hel del regn, hvilket Nordjylland især har mærket i denne uge.

Husejer Bo Greve er en af de skuffede Topdanmark-kunder, der har fået en iskold afvisning. Som det ses på billedet er huset ubeboeligt. - Topdanmark har ikke engang ringet tilbage. De er fuldstændig ligeglade, siger Bo Greve. 112 - 17. okt. 2014 - kl. 12:35 Forsikringen dækker ikke: Iskold skulder til regnvåde vendelboer

For de fleste virker det mest lokkende at blive indenfor i varmen, men hvis man nu alligevel skal ud i regnvejret, hvordan kan man så sørge for at holde sig så tør som muligt?

Det spørgsmål stiller en del danskere hinanden, og forskellige myter er opstået i løbet af årene.

Elling Å befinder sig stadig på gader og stræder i Elling, hvor mange husejere kæmper med vandmængderne. (Foto: René Schütze) Samfund - 17. okt. 2014 - kl. 11:38 Forsøgte at redde huse fra vandmasser: Vi måtte give op

Nogle mener, at det er bedst at løbe igennem regnen, mens andre påstår, at man bliver mindre våd, hvis man går stille og roligt - og skal man så mon gå forlæns, baglæns eller zig zag?

Vi har spurgt Kristine Niss, der er lektor i eksperimental fysik på Roskilde Universitet og derudover skriver en blog på videnskab.dk. Hun har nemlig udarbejdet undersøgelser om netop disse spørgsmål.

I klippet over artiklen kan du se, hvad hun anbefaler, du gør i regnvejret!

kommentarer
Vis kommentarer
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen