Måtte låne penge af familien til adoption

Hvis ikke Lisbeth og Lars Rosenlyst havde kunnet låne penge af deres familie, havde de aldrig haft råd til at adoptere Nikolas

Lisbeth og Lars Rosenlyst måtte låne penge af deres familie, så de kunne få forældredrømmen til at gå i opfyldelse (Foto: Ernst van Norde)
Lisbeth og Lars Rosenlyst måtte låne penge af deres familie, så de kunne få forældredrømmen til at gå i opfyldelse (Foto: Ernst van Norde)

I november sidste år - efter godt to års venten - kom den lykkelige melding om, at 30-årige Lisbeth Rosenlyst og hendes 32-årige mand, Lars, kunne tage til Tjekkiet og hente deres toårige adoptivsøn, Nikolas.

Den besked havde de aldrig fået, hvis det ikke havde været for parrets familie.

En adoption koster nemlig rigtig mange penge - i Lisbeth og Lars’ tilfælde 160.000 kroner, da adoptionstilskuddet på 50.000 kroner var trukket fra regningen - og det kunne banken ikke låne det unge par.

Velfair Mor: Uden gratis hjælp havde Tino og Noa ikke været her

- Men vi er så heldige, at vi har en dejlig familie, som ville låne os pengene. Så nu afdrager vi til dem i stedet for til banken, siger Lisbeth Rosenlyst.

- Det er uhyggeligt at tænke på, at hvis vi ikke havde haft vores familie til at låne pengene af, så havde vi aldrig fået Nikolas.

Se også: Er det samfundets opgave at vi får børn?Lisbeth og Lars håber, at Nikolas en dag til blive storebror (Foto: Ernst van Norde).
Lisbeth og Lars håber, at Nikolas en dag til blive storebror (Foto: Ernst van Norde).


Lisbeth lider af den kroniske sygdom endometriose, der gør, at hun ikke kan få børn, og derfor besluttede parret for et par år siden sig for, at de ville adoptere.

- Det har virkelig betydet alt for os, at vi har kunnet adoptere. Specielt for mig, fordi det ligesom er min skyld, at vi ikke har kunnet få biologiske børn.

Ikke råd til barn to

Sammen nyder de livet og den nye titel som forældre til Nikolas. Og håbet er da også, at den lille familie kan blive endnu større - men det er langtfra sikkert.

- Vi vil rigtig gerne have et barn til, men jeg ved ikke, om vi får råd til det.

- Lige nu betaler vi jo stadig af på de penge, vi har brugt på at få Nikolas. Der kommer i hvert fald nok til at gå en hel del år, og så bliver aldersforskellen mellem Nikolas og en evt. søskende ret stor. Og så kan de jo ikke få lige så meget glæde af hinanden, siger Lisbeth Rosenlyst.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Hent flere

Følg Ekstra Bladet Nyheder

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet Nyheder
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen